ZK Iława

• Autor wątku Autor wątku gosia1963
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Bardzo brakuje mi mojego, tęsknie za nim od kąd jesteśmy razem to jest pierwsza nasza rozłąka. Czy jest taka możliwość,żeby zamienić tą odsiadke jego na areszt elektroniczny?

jak ma karę 60 dni to nawet się nie opłaca załatwiać tego dozoru elektronicznego, zanim załatwicie wszystkie papierki i potem czekanie na decyzję około miesiąca - to już będzie czas wychodzić w ogóle z więzienia, a nie na dozór

Mój jak dostał pismo że będzie musiał odsiedzić te 60 dni to złożył pismo do sądu z proźbą o zamienienie tego wyroku na areszt elektroniczny,ale jak wyjeżdżał to odpowiedzi jeszcze nie było.Listonosz przyniusł list do nieg później ale nie dał go tylko zostawił awizo a na poczcie nie chcą wydać tego listu bo musi on sam byś żeby odebrać.Może w tym piśmie co przyszło do mojego jest zgoda na zamiane kary,ale jak się dowiedzieć? Czy ktoś z zk mógł by zadzwonić do sądu i spytać?

slonknunek112@wp.pl napisał:
Dziękje bardzo za odpowieć na moje pytanie.Mówisz że tylko on może zadzwonić do mnie, ale jak, jak on na pamięć nie pamięta mojego nr a komórkę wiadomo ma w dypozycie a po za tym co musi on mieć żeby zadzwonić do mnie? Karte jakąś? Ale jaką? I ile ona kosztuje?

Nie pamiętać numeru telefonu do narzeczonej?. Co prawda narzeczoną miałem 29 lat temu - ale nie mnie to oceniać...
Ale do tematu. Możesz mu przesłać pieniądze na konto ZK (jest w internecie)ze wskazaniem dla kogo te pieniądze, przydadza mu się na dodatkowe jedzenie, papierosy (jak pali) i na kartę telefoniczną typu Telegrosik itp., w kantynie na pewno jakąś dostanie. Możesz też wysłać mu listem poleconym taką kartę (absolutnie nie do komórki), no i nieszczęsny numer do Ciebie, piorytet idzie max. 48 godzin. Ilość impulsów na karcie - na jaką Cię stać, nie ma ograniczeń
Każdy skazany ma wyznaczony dzień kiedy może dzwonić.
Wszystko jest na tym forum, a Ty zapewne masz dużo czasu na czytanie.
Przypominam o tym, bo zaraz jakiś nerwowy moderator zamknie Ci ten temat.

Ty poinformuj Sąd, że adresat czasowo zmienił adres zameldowania;-) i Sąd wyśle mu tą informację na wskazany przez Ciebie adres.

Ostatnia edycja:
Witam,
ojciec biologiczny mojej córki siedzi tam z art.148 par.2 , ma wyrok 15 lat i ponad połowę odsiedział. Starał się kilkakrotnie o przerwę, ale mu odmawiali.Teraz stwierdzili guza mózgu, takiego do operowania , był w Gdańsku na diagnostyce.Czy ma szansę wyjść , aby operować się na wolności czy zrobią to w ZK?

pozdr

Od początku kwietnia mój chłopak siedzi na sankcji w Iławie .Po raz pierwszy jesteśmy w takiej sytuacji. Mam wiele pytań ale głównie chciałabym się dowiedzieć czy osoba siedząca tam na sankcji może takie odbierać ? I czym sankcja różni sie od odsiadywania wyroku wiem że na sankcji czeka się na sprawę. Ale czy na sankcji karanemu wolno mniej niż normalnemu więźniowi czy mają takie same mozliwości ?

Witam. jestem tu nowa więc od razu przepraszam jeśli coś nabroję :) czy któraś z Was pisała oświadczenie do dyrektora o widzeniu małżeńskim ? nie mam pojęcia co mam tam napisać oprócz tego że wyrażam zgodę na widzenie małżeńskie...

DO Banditerox !!!!! NAPISAŁEŚ,ŻE BYŁEŚ W Z.K IŁAWA I " WOKANDĘ DOSTAJE SIĘ NA 100% JEŻELI ADMINISTRACJA WYSTĄPI" TZN. MOŻESZ COŚ WIĘCEJ NAPISAĆ

managra napisał:
DO Banditerox !!!!! NAPISAŁEŚ,ŻE BYŁEŚ W Z.K IŁAWA I " WOKANDĘ DOSTAJE SIĘ NA 100% JEŻELI ADMINISTRACJA WYSTĄPI" TZN. MOŻESZ COŚ WIĘCEJ NAPISAĆ

Nigdy, ale to nigdy nie ma pewności, że po wystąpieniu ZK osadzonego wypuszczą. Wszystko zależy od niego samego. Odsyłam też to tematu o warunkowym przedterminowym zwolnieniu, tam znajdziesz bardzo dużo informacji. Pozdrawiam.

Czy ktoś może napisać mi jak obecnie jest z Wokandami w Iławie???

xxxx84 napisał:

Pytasz, cy lista spraw rozpatrywanych w danym dniu wyświetlana jest elektronicznie czy podawana w formie tradycyjnej?

xxxx84 napisał:

...jest b.dobrze,na Iławie byłem do końca maja b.r.,tak że jestem na bieżąco....jeśli zachowujesz się normalnie to nie robią problemów z w.p.z.,wychowawcy są kompetentni i robią wszystko żeby umożliwić wcześniejsze wyjście...

a dostaja wokande z wiekszymi wyrokami??? (7 lat)

Ostatnia edycja:
...nawet..to jedno z lepszych z.k.w Polsce (jeśli chodzi o wokandy)...,..sędziowie S.P.w Elblągu są w porządku i jeśli zachowujesz się dobrze podczas odbywania kary szanse na w.p.z. są b.duże..

dziekuje teraz musze pokąbinowac zeby moj chłopak tam sie jakos dostal do Iławy bo jest we Włocławku a tam nikogo nie puszczaja. Bardzo dziękuje za pomoc

a jeszcze jedno skoro byłes do maj bieżącego roku to jak mogłes sie 1 raz zalogowac na tym forum 2012 tak pytam z ciekawosci

...do 10.12 .byłem wolny,musiałem wrócić na rok:rolleyes:..... a jak chce jechać na Iławe to niech pisze o szkołe

na innym forum piszą, że ostatnio coś marnie z wokandami w Iławie

Witam wszystkich, niestety wybieram się na dłuższy czas do ZK Iława (8lat, art.310) , póki co mam odroczenie wykonania kary na 6 msc. Jestem na wolności mimo prawomocnego wyroku, mam zamiar zgłosić się do ZK w wyznaczonym czasie. Pracuje w Iławie, i mój obecny pracodawca deklaruje chęć zatrudniania mnie w czasie odbywania kary. Uprzejmie proszę o informację , jak długo (+/-) będę czekał na grupę P2 umożliwiającą pracę na zewnątrz ZK, czy ktoś miał może podobną sytuację ? pozdrowienia

Powrót