ZK Iława

• Autor wątku Autor wątku gosia1963
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dzisiaj dzwonił Mój K
nie narzeka, jest w celu 9-osobowej :o
Niestety może dzwonić tylko raz w tygodniu :(
w niedzielę jadę na widzenie :D przede mną 250 km drogi

czy są tu jakieś osoby, które mają tam kogoś bliskiego?

ej moderatorzy i przyjaciele forum...po co wy tu jestescie?ciagle sarkastyczne odpowiedzi ..te forum nie jest dla Was tylko dla ludzi ,ktorzy maja bliskich po tamtej stronie muru,wypowiadaja sie jezykiem potocznym itd.a Wy madre glowy nie wychylacie nosa poza k.k. i udajecie wszystkowiedzacych,zamiast pomagac irytujecie...poczytajcie swoje ostatnie posty ,wtracacie sie miedzy konwersacje nie pytani..beznadzieja..

Chciał bym się dowiedzieć jakie są szanse na wyjście po połowie kary lub po ilu wokandach. Otworzona będzie grupa P2.

dariusz. wia a skąd my mamy to wiedzieć? każdy przypadek jest inny, a większość zależy od postawy osadzonego podczas odbywania kary.

Czy w tym ZK jest mozliwe podjęcie przez skazanego studiów lub tego typu nauki?

Jeśli chodzi o wokandy to ja wiem, że są tylko chodzi mi o to czy w Iławie np. na 20 wokandę dostaje 15 bo jeśli chodzi o Białołeke na 20 dostaje 2.

dariusz.wia napisał:
Jeśli chodzi o wokandy to ja wiem, że są tylko chodzi mi o to czy w Iławie np. na 20 wokandę dostaje 15 bo jeśli chodzi o Białołeke na 20 dostaje 2.

Jeśli nawet będzie przebywał w Zakładzie Karnym, gdzie na 100 osadzonych 100 otrzymuje warunkowe zwolnienie, a jednocześnie skazany będzie miał stwierdzoną negatywną prognozę kryminologiczno - społeczną, to On i tak nie otrzyma warunkowego zwolnienia. To nie dzieje się na zasadzie totolotka.

Witam.
Czy ktoś wie, jak jest z widzeniami intymnymi w ZK Iława?
Czy muszę pisac jakiś wniosek, że zgadzam się na takie widzenie?

Mój facet miał wczoraj wokande w Iławie i niestety nie dostał.
Do końca wyroku zostało mu 9msc i powiedzieli ze do konca ma za duzo miesiecy i musi dalej siedziec..
eh
myslalam ze w Iławie jest łatwiej wyjśc ale niestety nie ma tak dobrze.

Czy ktoś z forum (Warszawa i okolice) wybiera się w niedzielę do Iławy?

Tak, ja mam tam chłopaka,kilka dni temu zostal przewieziony tam z łowicza i tez mam 250 km do niego:( jestes z okolic warszawy??

giena1234 napisał:

Tak, ja mam tam chłopaka,kilka dni temu zostal przewieziony tam z łowicza i tez mam 250 km do niego:( jestes z okolic warszawy??

ja mieszkam ok. 60km od Warszawy w stronę Siedlec

ja jadę jutro do iławy z warszawa jedzie ktoś??

kinicia napisał:
ja jadę jutro do iławy z warszawa jedzie ktoś??

ja miałam jechać pociągiem z Warszawy, ale chyba wybiorę się swoim samochodem

Witam.Czy moze mi ktos odp. jak wyglada slub cywilny w tym zakladzie?Moj nie ma dowodu,chodzi do wychowawcy i prosi o wyrobienie dokumentu i nic.Na slub ma juz zgode ale dokumentu mu nie wyrabiaja.Czy ja moge starac sie tu na wolnosci o to zeby wyrobili mu dowod w wiezieniu,do kogo w z.k.sie zglosic bo przez tel.nie chca nic powiedziec, tylko kaza czekac na list lub tel. od niego.prosze o pomoc.Z gory dziekuje.

Witam
Mam pytanko jak jest w Iławie z wokandami obecnie? Czy osoby pierwszy raz karane wychodzą po pierwszej wokandzie? Pozdrawiam

Wokanda to inaczej wykaz spraw, które odbędą się w danym dniu w konkretnym sądzie.
A jeśli pytasz o warunkowe przedterminowe zwolnienie to osoby pierwszy raz karane otrzymują taka łaskę, gdy spełnią przesłanki określone w stosownych przepisach. Z całą pewnością nie ma mowy w przepisach o ilości "wokand" - obojętnie co rozumiesz pod tym pojęciem.

iw123wp.pl - Mój facet stawał na wokandzie w Iławie i pierwszy raz karany i niestety Nie dostał jej ODMOWILI. a miał wtedy do konca wyroku 9 miesiecy wiec to róznie bywa naparwde , trzeba sie naprawde na wszystko przygotować :)

Cześć
Dzięki za odpowiedz , może sie uda bo jak będzie stawał to zostanie jemu 4 miesiące a wyrok ma za alimenta, więc nic strasznego, ma dobrą opinię jest osobą pracującą może sie uda. :) Mam pytanko pod jaki sąd podlega Iława ? Czy pod Elbląg?Pozdrawiam wszystkich i trzymajcie się pozytywnie.

Powrót