ZK Iława

• Autor wątku Autor wątku gosia1963
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gosia1963

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Czy ktoś miał kogoś w ZK w Iławie. Jak tam jest z widzeniami i wokandami?
Proszę o odpowiedź.

Mój M. jest w tym zakładzie od 2 tygodni, a co dokładnie chcesz wiedziec jezeli chodzi o widzenia?

z opowiadań innych mogę napisać, że zk jest zaliczany do zakładów "trudnych". znany w polsce ze swojej szkoły (stolarz, ślusarz), a z wokandami tam trudno, choć wszystko zależy (o dziwo!) od kaprysu sędziego...:what:

A ja od mojego M. słyszałam że z wokandami tam łatwo, i jak na razie nie narzeka na ten ZK

z wokandami tam jest naprawde dobrze dużo moich znajomych tam trafiało ze wzglu na wokandy i powychodzili mam nadzieje że muj mąż też tam trafi:D

marcinmajster napisał:
z opowiadań innych mogę napisać, że zk jest zaliczany do zakładów "trudnych". znany w polsce ze swojej szkoły (stolarz, ślusarz), a z wokandami tam trudno, choć wszystko zależy (o dziwo!) od kaprysu sędziego...:what:
dziwne my staramy sie o przeniesienie wlasnie ze wzgledu na to ze moze moze...chociaz u nas bylby to cud. ale szkole ma skonczyc.... tylko tez mamy rozkmine co maialo byto byc taki wybor:D.

Czy ma ktoś może jakieś nowe info?

Staram sie poznac od wczoraj numer konta na jaki można wpłacać pieniadze dla Mojego
staram sie tez znaleźć jakies info dotyczace widzeń , bo dla mnie to wyprawa na caly dzien wiec musze ją dobrze zaplanowac ;/

czekamn na informacje

Mulan napisał:
Staram sie poznac od wczoraj numer konta na jaki można wpłacać pieniadze dla Mojego
staram sie tez znaleźć jakies info dotyczace widzeń ,

Mogłabyś krótko i zwięźle napisać jakie poczyniłaś starania (bo napisałaś, ze "od wczoraj starasz się")? Podejrzewam, że żadne.
Jak widać wystarczy wejść na stronę SW by wszystko stało się jasne.

ool napisał:
Mam nadzieje ze pomogłam:)

strasznie bardzo pomogłaś :brawo: :brawo::brawo:

forg
jak czytam Twoje posty to odnosze wrazenie, ze ciagle cos sie boli czesto sa pomocne owszem ale ton wypowiedzi maskara, nie kazdy na tym swiecie jest taki jak ty, skoro jest temat w ktorym pisze sie o Iławie to mozna zapytac innych.
I niestety ale mylisz sie, przeszukalam wszytsko co umiala przeszukac spedzilam cala sobote na czytaniu informacji na temat, nadal jeszcze nie doszłam do linka jaki podeslala mi ool wiec szczerze to nie kazdy jest takim geniuszem jak ty i nie kazdy na codzien spotyka sie takimi tematami jak widac pisanie dluzyszch wypowiedzi nie jest wskazane na forum albo nie wiem co CI jeszcze nie lezy

Mulan napisał:
I niestety ale mylisz sie, przeszukalam wszytsko co umiala przeszukac

Cóż - dla mnie oczywistym jest, ze powinno zacząć się jakiekolwiek poszukiwania od wejścia na stronę jednostki.
Po wpisaniu w google frazy "ZK Iława" pierwszym wynikiem jest strona jednostki. To wszystko.

Ja po prostu byłem ciekaw, jak można szukać kilka dni i nie znaleźć. Przepraszam, że uraziłem :-)

Ostatnia edycja:
Siema...Byłem tam z 14 miesiecy...Na przepustki nie chodziłem miałem P1..ale cele były otwarte 3h dziennie...Wokande dostaje sie na 100% jeżeli administracja wystepuje..Ja dostałem z wyroku 30 miesiecy 2 miesiące buehehe..Ale kazdy dzień zdala od tego miejsca to 1 rok zycia dłuzej...Zupełnie innaczej tam jest niz w innych wiezieniach.Moze ja tak trafiłem akurat ale cały czas musiałem sie miec na baczności aby na dodatkowy wyrok sie nie załapać..Nie ma cel mieszanych...Spacery grypsujacy i niegrypsysujacy oddzielnie..Non stop jakies orki na spacerach itd.hahah..Całe szczeście ze jakos to przetrwałem..W sumie nie polecam:D

No to dobrze że dostałeś wokandę. Siedziałeś 1 raz to co się dziwisz że nie było Ci tam dobrze? Zresztą nie wiem czy tam dobrze może być, podsumowując, to nie jest złe więzienie bo niektórzy chceli by w takim być bo mają gorzej.

sylwiaaa77 napisał:
No to dobrze że dostałeś wokandę. Siedziałeś 1 raz to co się dziwisz że nie było Ci tam dobrze? Zresztą nie wiem czy tam dobrze może być, podsumowując, to nie jest złe więzienie bo niektórzy chceli by w takim być bo mają gorzej.

Dokładnie jest tak jak piszesz, dodatkowo chyba wziąć trzeba pod uwagę, że jak wszędzie są ludzie i ludziska tak wśród tych co tam pracują jak i tych co są z przymusu ... Mój będzie tam jeszcze 3 miesiące, jak pisze czy dzwoni opowiada, że bywa ciężko jednak da radę ogarnąć, jest na półotwartym gdyby ktoś potrzebował info to służę pomocą ;)

banditerox w innych miejscach jak na przykład W-wa nawet nie ma co myśleć o wokandzie... to tylko przykład... no ale najważniejsze, że masz to już za sobą, dzięki za posta

Mój tam jest na sankcji i siedział tam wcześniej jak jeszcze się nie znaliśmy, był wtedy na petce. SW są normalni, da się z nimi pogadać, nie są wrogo nastawieni etc. Mulan a Twój tam już odsiaduje tak? Bo skoro może dzwonić ... :) A no i najważniejsze, ZK jest w centrum więc nie trzeba się tłuc przez jakieś lasy i blisko jest do stacji kolejowej, jakieś 15min drogi.

sylwiaaa77 Moj juz odsiaduje, ma polowe za sobą, jak wystoi w kolejce może dzwonić, czasem dzwoni raz czasem więcej razy, na oddziale na którym jest, mówi,że jest do wytrzymania bo widział już gorsze miejsca ... faktem są te osławione wokandy w Iławie ... naprawdę są i wielu dla nich stara się o przeniesienie tam... SW tak jak piszesz generalnie OK, oczywiście są wyjątki no ale gdzie ich nie ma ...
jedzenie za to mają podłe :o ...
Z dojazdem jest faktycznie nie źle, bo w miescie ....pozdrowionka

mam pytanie odnosnie widzen a mianowicie nie jestem pewna w 100% czy zostalam wpisana na liste odwiedzajacych a chcialabym jechac na widzenie.Jak moge jak najszybciej sie tego dowiedziec jezeli nie mam z A kontaktu tel a listy dosyc dlugo ida (mieszkam w Holandii). Czy dzwoniac do ZK dowiem sie tego. prosze o jak najszybsza odp.

magda272951 napisał:
Czy dzwoniac do ZK dowiem sie tego. prosze o jak najszybsza odp.

Najszybciej się dowiesz gdy zadzwonisz do jednostki. Nie tutaj.
A czy ktoś Ci udzieli odpowiedzi przez telefon? Wątpię. Wręcz nie powinien - bo przecież skazany może sobie tego nie życzyć (typu zazdrosna dziewczyna dzwoni i sprawdza czy jakaś "koleżanka" nie została wpisana na listę). Ale spróbować możesz.

magda272951 napisał:
mam pytanie odnosnie widzen a mianowicie nie jestem pewna w 100% czy zostalam wpisana na liste odwiedzajacych a chcialabym jechac na widzenie.Jak moge jak najszybciej sie tego dowiedziec jezeli nie mam z A kontaktu tel a listy dosyc dlugo ida (mieszkam w Holandii). Czy dzwoniac do ZK dowiem sie tego. prosze o jak najszybsza odp.

zależy na kogo trafisz jeden powie drugi już nie sądzę że tylko powie że oprócz pani jest jeszcze jedna osoba i na tym się skończy

Dzieki. Zadzw do ZK, bez zadnych pytan, bez problemu udzielono mi informacji ze jestem wpisana na ta liste. podalam tylko swoje imie i nazwisko. Dodatkowo poinformowal mnie w jakie dni odbywaja sie widzenia.

Powrót