ZK Łowicz

• Autor wątku Autor wątku ewka89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dzieki dzwonil juz bede jechac za tydz a nie orietujesz sie ile czasu bedzie tam siedzial bo z tego co jzu wiem jest na przejsciuwce ile czasu sie tam siedzi? po jakim czasie przewoza do innego wiezienia zeby odbyl kare?

hej mam pytanie moj konkubent przybywa w AŚ W łowiczu moje pytanie brzmi czy przysluguje mi godzina dodatkowa na dziecko tak jak widzenia w ZK ??JESLI TAK U KOGO MUSZE SIE STARAC O TA GODZINE??;)

hej mam wiele pytań mój partner trwfił do wiezienia w łowiczu wczoraj:(. sprawa jast skąplikowana dla mnie ponieważ nie wiem co się dzieje i gdzie moge się tego dowiedzieć. mój partner miał zakaz prowadzenia pojazdu a go złapali i miał dwie sprawy. druga była o dozór elektroniczny. miał przeprowadzane wszystkie procedury co do tego dozoru i ostateczna rozprawę czy mu go przyznadzą miał mieć 27 stycznia 2014r a wczoraj przyjechała policja do domu jak mnie nie było i zabrała go do łowicza. szukam informacji jak mogę się dowidzieć czemu tak się stało. Jeśli coś wiecię proszę piścię :(

Oluni napisał:
h szukam informacji jak mogę się dowidzieć czemu tak się stało.

Normalnie się stało. Miał do odbycia karę. Wyznaczono termin stawienia się za kraty. Za późno zaczął się starać o system dozoru elektronicznego. I tyle.

Oluni napisał:
druga była o dozór elektroniczny. miał przeprowadzane wszystkie procedury co do tego dozoru i ostateczna rozprawę czy mu go przyznadzą miał mieć 27 stycznia 2014r a wczoraj przyjechała policja do domu jak mnie nie było i zabrała go do łowicza.:(

Oluni,to że przed wyznaczoną datą rozprawy w S.R. w sprawie dozoru elektronicznego trafił do zakładu karnego nie przekreśla jego szans na dalsze ubieganie się o sde. Tyle,że teraz będzie to rozpatrywał sąd penitencjarny pod który ta jednostka podlega.

dzięki za informacje. A chciałam jeszcze zapytać jak mogę starać sie o widzenie? Gdzie muszę to załatwiać? jestem pierwszy raz w takiej sytuacji i nie mam zielonego pojęcia gdzie się to załatwia:(

Oluni napisał:
dzięki za informacje. A chciałam jeszcze zapytać jak mogę starać sie o widzenie? Gdzie muszę to załatwiać? jestem pierwszy raz w takiej sytuacji i nie mam zielonego pojęcia gdzie się to załatwia:(

Starać się to już nie musisz Ty tylko on.To on zgłasza wychowawcy,że chce kogoś wpisać na listę odwiedzających,zresztą pewnie to zrobił lub zrobi podczas rozmowy z wychowawcą zaraz po przybyciu do jednostki.Ty nie musisz już nic załatwiać poza podaniem mu dokładnych danych:imię,nazwisko,imię ojca i adres zgadzający się z tym co masz w dowodzie.Zresztą pewnie sam Ci to powie przez telefon.

Właśnie jest jeszcze jeden problem ja jestem nie pełnoletnia. Znaczy w tym roku będę miała 18 ale dopiero pod koniec. Dletego obawiam się tego że nie będą chcieli mnie wpuścić do niego. Czy to jest prawdopodobne? Obawiam się również tego że on mógł mnie nie wpisać na listę odwiedzających właśnie z tego powodu. Czy jeśli by mnie nie było na tej liścię mogę starać się jakoś inaczej o widzenie czy nie mam szans?

Oluni napisał:
Dletego obawiam się tego że nie będą chcieli mnie wpuścić do niego.

Wpuszczą - z osobą pełnoletnią.
Może sobie przeczytaj temat o widzeniach?

Dziękuje, a jeszcze chciałam zapytać jaką karte muszę mu kupić i wysłać żeby mugł się ze mną kątaktować?

Każdą dostępną na rynku,którą będzie obsługiwać automat telefoniczny np.: chipowe TP,telegrosik,tele rabat,tele pin,tele 24,papuga,do gadania i wiele,wiele innych.

tygrysek72 napisał:
np.: chipowe TP,

Po pierwsze nie ma już TP. Po drugie firma, która przejęła TP nie ma monopolu na instalowanie automatów samoinkasujących w więzieniach. W wiezieniach bywają aparaty innych firm. Wiem, że napisałeś "np" - ale po co te przykłady?

tygrysek72 napisał:
telegrosik,tele rabat,tele pin,tele 24,papuga,do gadania i wiele,wiele innych.

Płaci Ci ktoś za reklamowanie tych akurat firm?

forg napisał:
Płaci Ci ktoś za reklamowanie tych akurat firm?

Nie,nie płaci.Ja z zasady gdy zadaję jakieś pytanie,jakiekolwiek to od osoby,która podejmuje się na nie odpowiedzieć oczekuję sensownej,w miarę dokładnej odpowiedzi,na ile się da z podaniem szczegółów,w zależności od zagadnienia.I tak też odpowiedziałem,na ile się dało szczegółowo nastolatce,po której można poznać po zadawanych pytaniach że jest całkowicie "zielona".Nie uważam żebym tu uprawiał kryptoreklamę,celowo podałem więcej przykładów by nikogo nie faworyzować a także by dziewczyna mogła się rozeznać,że dostawców tej usługi jest mnóstwo na rynku.Poza nawiasem to dla Twojej wiadomości,wymieniłem nazwy kart,produktu słowem nie wspominając o firmach producentach.

dziękuje za poprzednie wskazówki. Chciałam jeszcze zapytaś czy jak jestem na liścię odwiedzających ale jestem dziewczyną więźni i w dodatku niepełnoletnią (dopiero w listopadzie będę miała osiemnastkę) to czy mnie wpuszczą z jego pełnoletnim bratem czy
raczej nie

Witam wszystkich
moj narzeczony jest w zk łowicz. Napisalismy o przerwe w odbywaniu kary:-) 27 stycznia i nadal nie ma terminu:-) czy ktoras z was wie moze ile trzeba czekac na ten termin??? Jakie sa szanse na jego wyjscie ??;) Nadmieniam iż wywiad kuratorski juz jest w sądzie i opinia z zk tez

ewulana napisał:
Jakie sa szanse na jego wyjscie ??;)

Chcę kupić samochód - jakie są szanse, że to zrobię? Potrafisz odpowiedzieć na tak zadane pytanie? Twoje pytanie jest identyczne.

To zupełnie co innego kupić auto mozna jak sobie na nie odłozymy!! A ja zadałam pytanie normalne. Moze ktoś tu jest kto miał podobną sytuacje i poprostu wie jak jest w zk łowicz.

ewulana napisał:
Witam wszystkich
moj narzeczony jest w zk łowicz. Napisalismy o przerwe w odbywaniu kary:-) 27 stycznia i nadal nie ma terminu:-) czy ktoras z was wie moze ile trzeba czekac na ten termin??? Jakie sa szanse na jego wyjscie ??;) Nadmieniam iż wywiad kuratorski juz jest w sądzie i opinia z zk tez

Przerwy w odbywaniu kary nie udziela sie,ponieważ priorytetem jest ukaranie.

Tylko szczególne względy,jak np.coś bez czego pilnie bez udziału skazanego nie da się wykonać

Jak jest w ZK Łowicz? Mój chłopak siedzi na zamku, już 2tygodnie wczoraj z nim gadalam ale tylko 2 min, opowiedzcie mi coś bo zwariuje

Witam, proszę o info co się dzieje z gotówką, którą ma przy sobie osoba zgłaszająca się do odbycia kary? Czy jakaś część trafia do depozytu a reszta jest do dyspozycji osadzonego na jego koncie?

Ostatnia edycja:
Powrót