ZK Łupków

• Autor wątku Autor wątku Nisia97
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nisia97

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam. Mam pytanie dotyczące warunkowego przedterminowego zwolnienia w ZK Łupków. Jest ktoś kto się orientuje jakie są szanse? Z góry dziękuję za odpowiedź

Szanse czyje na co? Opisz wszystkie czynniki, które należy uwzględnić przy wpz a my zabawimy się w sąd i ocenimy.

Na podstawie przedstawionych danych stwierdzam że 50/50.

Narzeczony ma wyrok 4 lata, za sobą już 2,5 i teraz właśnie będzie stawał na pierwszą wokandę. Pracuje w zk, dostawał wnioski nagrodowe i miał mieć przepustkę, ale przez koronawirusa narazie nic z tego ...

No i jak sąd ma ocenić, czy będzie przestrzegał porządku prawnego? Skoro nie został sprawdzony w warunkach wolnościowych?
A okoliczności popełnienia przestępstwa oraz zachowanie po jego popełnieniu? Opiszesz? Poczytaj sobie art. 77. I uwierz. Miejsce odbywania kary ma tylko to znaczenie, że inaczej wygląda odbywania kary w zk typu otwartego, inaczej w półotwartym a inaczej w zamkniętym. Typ zakładu karnego o czymś świadczy i ma znaczenie przy wpz. Ale czy odbywa w zk typu zamkniętego w Rawiczu czy w Potulicach już niekoniecznie.

z tego co mi wiadomo zk łópków to cwelownia :( tam sa tacy ktorzy mowia ze grypsuja a niegrypsujacy im sprzataja :( takich powinno sie jebac :(

eMirabella napisał:
z tego co mi wiadomo zk łópków to cwelownia :(
A jak to się ma do wpz?A skoro już nie odpowiadasz na pytanie to może zachowaj chociaż minimalną kulturę wypowiedzi.

Powrót