ZK nr 1 w Grudziądzu

• Autor wątku Autor wątku o rany !
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
czy ktoś wie może czy trudno tam więźniom o prace ? bo tak szczerze to nie sadze aby dostał przerwę to pewnie jakiś cud by musiał być czy sie myle i są szanse? Poza tym jest jeszcze jedna rzecz jego szef chce napisac pismo do sadu poniewaz on był kierownikiem całego warsztatu i teraz nie ma go kto zastąpić tylko nie wiemy jak to ma wyglądać tz to pismo ? czy ktoś by mogł mi podpowiedziec jak to sformułować :help:

LEWiOA napisał:
... tylko nie wiemy jak to ma wyglądać tz to pismo ? czy ktoś by mogł mi podpowiedziec jak to sformułować :help:

W formie zaświadczenia:Zaświadcza się,że firma ......,reprezentowana przez ......jest zainteresowana zatrudnieniem Pana .......po opuszczeniu przez niego Zakład Karny.W przeszłości Pan ......zatrudniony był w naszej firmie na stanowisku .........Jako pracownik Pan ........wyróżniał się fachowością i solidnością,był cenionym i szanowanym pracownikiem.
Polecam dołączyć to zaświadczenie do wniosku o wpz,co do przerwy w karze to obecnie trzeba mieć bardzo ważne powody by ją otrzymać.

dziekuje bardzo bardzo !!! ekstra podpowiedz . wiesz damy to tez do przerwy zeby bylo cos ale wiemy ze to musza byc wazne powody wiec nie liczymy wcale na przerwe ale moze sie uda a jak sie nie probuje to sie nie dowiemy a nóż .... ale tak glownie chodzi o to zaswiadczenie do wpz ;) jeszcze raz dziekuje
a czy uzyskam tutaj jakies informacje na temat tego zakladu ?

Witam, jestem w troche dziwnej sytuacji. Mianowicie, moja kobieta trafiła do ZK w Grudziądzu, odbywa kare 8m-cy. Co powinna robic by dostac kwity nagrodowe i czy moze zasugerować na czym by jej najbardziej zalezalo czy to jet w/g uznania wychowawcy??

co do Twojego pytania odnośnie tak zwanych "nagrodówek" zależy czy znajduje się na zamku , pół otworku , ale ogólnie powinna zgłosić się na prace społeczne jeżeli odbywa kare po raz pierwszy , ogólnie bardzo ciężko jest ją dostać , ale powinna cały czas się o to dopytywać oczywiście w miarę rozsądku , za którymś razem na pewno ją otrzyma , praca nie jest lekka , ale od czegoś trzeba zacząć, co do wniosków nagrodowych są wystawiane zawsze kolejnego każdego dnia miesiąca.
Czy może coś zasugerować ? ogólnie nie ma tego dużo , na początek zazwyczaj proponowane jest dodatkowe widzenie na terenie zakładu karnego (dodatkowa godzina widzenia w ciągu miesiąca) , paczka żywnościowa.

Jest na polotwotku...ma program rodzina i praca. Robi gazetki, ma isc do pracy na szwalnie, do tego chodzi do psychologa i rozmawia duzo z wychowawca....podobno. Nie wiem, ale staram sie o widzenie z dyrektorem zetki i zeby jak najszybciej chodziła na przepustki. Moja troche jest wkurzona bo ostatnio jej znaczki ukradli, ale mimo wszystko mowie jej, zeby nie robila draki bo o pwz to bedzie mogła zapomnieć, nie wiem tez czy lepiej jak bedzie spokojna czy jak nie pozwoli sobie pluc w kasze...ogolnie jakbym tam wjechal to sam te pizdy bym zjadł i poustawial, a klawisze w dupie maja bo po co im problemy i komplikacje...normalnie kanalie....

12.09.2017 raczej lece na zk w gdz więc po zakończeniu kary dam wam znac jak to teraz wygląda :confused:

Ja Wam powiem. Ogolnie nie jest zle. Prace dostaje sie bardzo szybko, wszystko zalezy od checi... Jedzenie ??? Nie skomentuje, przepustki to raczej utopia... Na pewno nie dostanie ich osoba, ktora ma mniejszy wyrok niz 2lata. Wokandy? W przypływie dobrego dnia i chumoru sędziego /sędziny , moze jedna osoba na 30 dostaje wokandę .

Mam pytanie czy w zakładzie karnym w grudziądzu odsiaduje wyrok Joanna Malgorzaciak ostatnio czyli 06.07.2017jeszcze tam przebywała chciałam bym napisać list ale chce być pewną proszę o odpowiedz

syla1982 napisał:
Mam pytanie czy w zakładzie karnym w grudziądzu odsiaduje wyrok Joanna Malgorzaciak ostatnio czyli 06.07.2017jeszcze tam przebywała chciałam bym napisać list ale chce być pewną proszę o odpowiedz
A kto niby ma Ci dac odpowiedz na takie pytanie?! 😂

autograf88 napisał:
A kto niby ma Ci dac odpowiedz na takie pytanie?! 😂

Mam nadzieję że jakas osoba udzieli odpowiedzi to dla mnie bardzo ważne nie jestem rodzina i nikt w zk nie udzieli mi takiej odpowiedzi a tutaj znajdzie sie ktoś kto odbywał tam kara

Ostatnia edycja:
syla1982 napisał:
Mam nadzieję że jakąś osoba udzieli odpowiedzi

Masz zabezpieczone środki na odszkodowanie? Ujawniasz publicznie że dana osoba odbywa kare pozbawienia wolności. Nie masz do tego prawa.

syla1982 napisał:
Mam nadzieję że jakas osoba udzieli odpowiedzi to dla mnie bardzo ważne nie jestem rodzina i nikt w zk nie udzieli mi takiej odpowiedzi a tutaj znajdzie sie ktoś kto odbywał tam kara

No nikt Ci takiej odpowiedzi nie udzieli to logiczne, sama/sam sobie odpowiedziałeś na pytanie dlaczego...

forg napisał:
Masz zabezpieczone środki na odszkodowanie? Ujawniasz publicznie że dana osoba odbywa kare pozbawienia wolności. Nie masz do tego prawa.
Dane tej osoby są upublicznione w całym internecie tak też ją odnalazlam ale ok pisze list jak coś to wróci spowrotem

Ostatnia edycja:
syla1982 napisał:
Dane tej osoby są upublicznione w całym internecie

Ta osoba sama się upubliczniła? Jeśli nie to zbieraj kasę na odszkodowanie.

forg napisał:
Ta osoba sama się upubliczniła? Jeśli nie to zbieraj kasę na odszkodowanie.

Stego co wiem to sąd dał zgodę na upublicznienie jej danych i wizerunku dostałam odpowiedz na swoje pytanie dziękuję i miłej nocy życzę

Ostatnia edycja:
Witam,
Czy ma ktoś bardziej aktualne informacje o tym ZK? Jak wyglądają obecnie warunki? bezpieczeństwo? Moja mama (starsza Pani) została tam przeniesiona i naprawdę nie wiem czego się spodziewać. Była bym naprawdę wdzięczna za jakakolwiek informacje!

Witam
Czy ktoś ma aktualne informacje na temat ZK nr 1 Grudziądz?
Atmosfera, zachowania SW itp.

Atmosfera jak w każdym ZK warunki mieszkalne cela i prycz mundurek więzienny drelich.

Powrót