ZK Pińczów

• Autor wątku Autor wątku MadziaeM
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
tamtam, a skad Ty jestes? daleko masz do Pińczowa?... Ja tez bylam taka niespokojna, panikowalam, ale uwierz, to nic nie daje... tylko moze zaszkodzic... Ja zauwazylam duze zmainy w swoim organizmie, duzy uszczerbek na zdrowiu i fizycznie, i psychicznie, wszystko to przez stres... Takze uspokoj sie, jakos powoli musi byc. Byc moze jest tak, ze ktos wstrzymuje listy, ale przeciez osadzony tez tam ma swoje prawa. Mimo, ze jest skazany, ale ma swoje prawa. Ja Cie rozumiem, tez to przezywam, ta cala sytuacje, ale naprawde stres nie pomaga.

Jesli chodzi o wypowiedzi Forga, moze niekoniecznie jest to zlosliwe, po prostu tak jak pisal, moze spotkal sie juz z takimi 'oszustwami', dlatego tak pisze. Zgadzam sie, ze takie 'wytlumaczenie' nie jest mile i czesto bardzo boli, ale naprawde roznie jest, roznie ludzie sie zachowuja. Ty powinnas najlepiej wiedziec, jak jest. Jesli ufasz swojemu chlopakowi, nie masz sie czym martwic. Ty go najlepiej znasz i wiesz na co go stac, a na co nie. Ja tez nieraz spotkalam sie ze zlosliwymi wypowiedziami, ale ja swoje wiem i nikt obcy nie moze wiedziec lepiej ode mnie... Musisz byc cierpliwa,bo tylko to Ci moze pomoc.

Witam!Mój syn został przewieziony z Monte z Krakowa do Pińczowa.Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda tam sprawa telefonów.Jak często mogą dzwonić czy tak jak na Monte są wyznaczone dni w których dzwoni inny oddział? I jak wygląda sprawa widzeń,chodzi mi o ich ilość w miesiącu. T.nie ma skończonych 21lat,czy tam też będzie zaliczany do małolatów?W Krakowie małolaty mają 4 widzenia w miesiącu,po skończeniu 21lat trzy.

siema wszystkim . jestem bylym wiezniej zk w pinczowie . pod wzglendem wokand jest lipa chłopaki dostaja po 3 4 miechy na pol roku . z widzeniami w poniedzialki sa dl wiezniow N czyli niebezpiecznych a tak to luss zarcie dobre i ekipa tez

error_ZCH napisał:
siema wszystkim . jestem bylym wiezniej zk w pinczowie . pod wzglendem wokand jest lipa chłopaki dostaja po 3 4 miechy na pol roku . z widzeniami w poniedzialki sa dl wiezniow N czyli niebezpiecznych a tak to luss zarcie dobre i ekipa tez

Mój brat tam narzekał bardzo na jadzenie, ale to nie hotel, więc trudno. Nie jest na wczasach. Byłeś na P2? Z mojego doświadczenia mogę napisać jeszcze, że długo czeka się tam na widzenie, jest trochę dezorganizacji, chyba że coś się zmieniło. Kantyna też ubogo zaopatrzona. Wiele osób miało tam ciężki dojazd, choć zk nie jest na żadnym uboczu itp., miasteczko ma słabe połączenia komunikacyjne

dzień dobry chciałam uzyskać wiadomość dlaczego mój syn który odbywa karę 3.6m po raz pierwszy dostał P 1z dodam że ma tylko 1 wyrok w zawieszeniu 6m na 3 lata czy jest jakaś możliowość zmiany podgrupy przebywa teraz w Pińczowie co mogę zrobić jako jego matka

ula.stokrotka napisał:
co mogę zrobić jako jego matka

Nic.

ula.stokrotka napisał:
dlaczego mój syn który odbywa karę 3.6m po raz pierwszy dostał P 1z

Syn został poinformowany w czasie posiedzenia Komisji Penitencjarnej z jakich powodów został skierowany do zakładu karnego typu zamkniętego.

ula.stokrotka napisał:
czy jest jakaś możliowość zmiany podgrupy

A możliwość zmiany podgrupy jest zawsze. Wszystko w rękach skazanego.

Jakie mogą być powody umieszczenia syna w takim zakładzie tego typu? Czy są jakieś kategorie ?

Na tym forum jest cały temat o podgrupach klasyfikacyjnych. Do tego polecam najpierw lekturę kodeksu karnego wykonawczego - link w przyklejonym temacie. Tam przeczytasz o zasadach kierowania do poszczególnych typów zakładów karnych.

dziękuję za odpowiedz
proszę powiedz mi czy ta przydzielona grupa p1z, to jak rozumiem klasyfikacja jego czynu ,ale czy DPK, nie miał choćby tu trochę mu pomóc tak jak twierdził jego adwokat że to okliczność łagodząca i jeszcze jedno czy nasz adwokat powinien złożyć apelację od zasądzonego wyroku i czy to prawda że sąd apelacyjny mógł zasądzić wyższy ,może trochę by skrócił lub utrzymał w mocy tak jak zasądził pierwszy 3i6m

czy zrobiłam błąd że nie kazałam składać apelacji
ale po to go zatrudniłam że miał pomóc mojemu synowi obiecywał gruszki na wierzbie a na sali nie wygłosił nawet jednego zdania w jego obronie !!!! mamił nas obietnicami które były nie realne !

mam takie pytanie...mianowicie jesli skazany trafia do ZK i przebywa najpierw w celi przejsciowej to może korzystac z telefonu?

sylwia892ooo napisał:
mam takie pytanie...mianowicie jesli skazany trafia do ZK i przebywa najpierw w celi przejsciowej to może korzystac z telefonu?

Pamiętam, że mój krewny jak był na przejściówce w ZK Pińczów, to nie dzwonił wtedy. Wysłał list jedynie.Ale nie pamiętam, czy było możliwe dzwonienie, czy poi prostu nie miał karty

czy ktoś będzie w stanie pomoc mi to rozwiazac? skoro mojemu chlopakowi odwiesili warunkowe zwolnienie to dlaczego zabrali go do aresztu a nie do zk? odchodze od zmyslow...taka bezsilnosc strasznie boli...:(

Agoorka a jak dlugo Twoj krewny byl na przejsciowce?

sylwia892ooo napisał:
Agoorka a jak dlugo Twoj krewny byl na przejsciowce?

Było to ponad 1,5 roku temu,m więc nie pamiętam dokładnie, nie chcę Cię w błąd wprowadzić, ale wydaje mi się, że tydzień to trwało, a na pewno coś koło tego. W tym zakładzie przebywają tymczasowo aresztowani oraz skazani. A jak wygląda sytuacja z twoim chłopakiem? Tzn. wiem, że cofnięto zwolnienie warunkowe, z tego co piszesz. Wiem, że obecnie jest tam przeładowanie niezłe. Brat ma podgrupę P2, a jest w zamkniętej celi, bo został na sprawę tam przetransportowany. Gdybyś coś szerzej też chciała wiedzieć, to możesz mi na pw pisać

Moj maz odsiaduje od nie dawna wyroki uprawomocnione w Zk Pinczow czy ktos wie na dzien dzisiejszy jak wyglada tam sytuacja,dokladnie mi chodzi o zlozenie wniosku o wyrok laczny,czy maz ma jakies szanse na to aby ubiegac sie o taki wniosek oraz gdzie mozna sie zwrocic aby starac sie o zmiane ZK ?:(

Ruda30-wniosek o wyrok laczny sklada sie do ostatniego sadu,ktory go skazywal a nie w zk.On napewno o tym dobrze wie.Czy ma szanse?hi hi,taki wniosek ma prawo zlozyc kazdy skazany badz jego prawnik,zostanie on rozpatrzony przez sad,obecnie obligatoryjnie z calosci skazania,a czy rozpatrzy go pozytywnie to juz zalezy od wielu przeslanek.Poczytaj kk oraz kpk w rozdzialach wyrok laczny.

tygrysek72 napisał:
Ruda30-wniosek o wyrok laczny sklada sie do ostatniego sadu,ktory go skazywal a nie w zk.On napewno o tym dobrze wie.Czy ma szanse?hi hi,taki wniosek ma prawo zlozyc kazdy skazany badz jego prawnik,zostanie on rozpatrzony przez sad,obecnie obligatoryjnie z calosci skazania,a czy rozpatrzy go pozytywnie to juz zalezy od wielu przeslanek.Poczytaj kk oraz kpk w rozdzialach wyrok laczny.

Rozumiem ale adwokat powiadomim mnie jak i mojego meza ze musi posiadac nagrody dotyczace jego zachowania w ZK wiem i jestem na 1000% pewna ze stara sie byc pozytywny w swoim zachowaniu,zalezy mu na tym aby jak najszybciej wrocic do domu choc w Pinczowie nie jest latwo z tego co wiem :(

to,ze jest trudno o wnioski nagrodowe to nie jest tylko specyfika tylki Pinczowa,tak jest we wszystkich jednostkach.Nikt nie mowil,ze bedzie o nie latwo lub ze beda rozdawane na piekne oczy.Na taki wniosek trzeba zarsluzyc np wykonujac prace na rzecz zakladu czy biorac czynny udzial w zajeciach k.o. itd

tygrysek72 napisał:
to,ze jest trudno o wnioski nagrodowe to nie jest tylko specyfika tylki Pinczowa,tak jest we wszystkich jednostkach.Nikt nie mowil,ze bedzie o nie latwo lub ze beda rozdawane na piekne oczy.Na taki wniosek trzeba zarsluzyc np wykonujac prace na rzecz zakladu czy biorac czynny udzial w zajeciach k.o. itd

Zarcik cholerka z dajemy sobie sprawe ze nic za free nie dostaniemy on sie serio stara chce wrocic do domu to co sie tam dzieje to jest nie do opisania pomimo tego odwiedziny moje sa bardzo rzadkie zdazylam zauwazyc ze tam zatrzymali sie na 80 latach oddzialowy mu zaproponowal badz moim konfidentem bedziesz mial wszystko qurwa jak tak mozna,zalosne :(

Powrót