ZK Rawicz

• Autor wątku Autor wątku betty1986
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
forg napisał:
Na przykład uzależnienie, rodzaj przestępstwa, termin końca kary, poprzednie pobyty i tak dalej.
Odnośnie tego- poprzednie pobyty przy podgrupie P1? To jest osoba, która po raz pierwszy odbywa karę, więc o jakich pobytach mowa?
Agnieszka- radzę zapytać się partnera, czy znajomego czy nie należy do subkultury więziennej, to też przesłanka, która przemawia za tym, że jest przydzielony do warunków zamkniętych. Następna kwestia może tkwić w tym, ile czasu już ta osoba przebywa w ZK? możliwe, że przy następnej komisji dostanie podgrupę P2, jak bardziej wychowawca, Dyrektor lub Sąd Penitencjarny się zaznajomią z zachowaniem osadzonego.

rsc napisał:
Odnośnie tego- poprzednie pobyty przy podgrupie P1? To jest osoba, która po raz pierwszy odbywa karę, więc o jakich pobytach mowa?

Normalnych - w warunkach izolacji więziennej. Pewnie nawet nie wiesz - bo skąd, że można uprzednio "przebywać za kratami" a mimo tego być skierowanym do zk dla odbywających karę po raz pierwszy.

Drugą kwestią jest magiczny zwrot: "na przykład" - podałem to wszystko po to, by pytająca zrozumiała. Bez odniesienia do konkretnego przypadku.

rsc napisał:
Następna kwestia może tkwić w tym, ile czasu już ta osoba przebywa w ZK?

Pewnie też nawet nie wiesz, że można cała karę odbyć w zk typu zamkniętego. Długość pobytu w zk nie ma nic do typu zakładu karnego (poza kilkoma przypadkami związanymi z karami długookresowymi). Jeśli już to "ile zostało do końca" a nie "ile już za nim".

Ostatnia edycja:
A po jakim czasie od osadzenia jest ta komisja?

forg napisał:
Normalnych - w warunkach izolacji więziennej. Pewnie nawet nie wiesz - bo skąd, że można uprzednio "przebywać za kratami" a mimo tego być skierowanym do zk dla odbywających karę po raz pierwszy.

Drugą kwestią jest magiczny zwrot: "na przykład" - podałem to wszystko po to, by pytająca zrozumiała. Bez odniesienia do konkretnego przypadku.

Pewnie też nawet nie wiesz, że można cała karę odbyć w zk typu zamkniętego. Długość pobytu w zk nie ma nic do typu zakładu karnego (poza kilkoma przypadkami związanymi z karami długookresowymi). Jeśli już to "ile zostało do końca" a nie "ile już za nim".
Pewnie za to Ty wszystko wiesz (w co śmiem wątpić); jeżeli chciałbyś wiedzieć to mam pojęcie o wszystkim, ale Ty totalnie chaotycznie i nielogicznie odpowiadasz na pytania, jeżeli już to zrobisz. Izolacja więzienna- ok, aczkolwiek sądząc o tym, że skazanemu zależy na tym, aby dostać P2, nie dopuściłby się takiej kary dyscyplinarnej, która dyskwalifikuje praktycznie osadzonego przy stawaniu na komisję do podgrupy P2.
Co do pierwszego członu Twojej wypowiedzi- też doskonale wiem i nawet mogę podać Ci przykład, że nie rozmawiasz z laikiem, jeżeli osoba, która pierwszy raz odbywa karę pozbawienia wolności, dostaje wpz, resztę wyroku ma w zawieszeniu, dajmy na to, nie kontaktuje się z kuratorem, ma karę odwieszoną i po raz kolejny trafia do Aresztu, również na zasadach P.
Oczywiście wiem, o tym, że można całą karę odbywać w warunkach zamkniętych, bo mam z nimi styczność na co dzień. Wyobraź sobie, że są nawet specjalne Zakłady Karne, dla osób odbywających karę w warunkach zamkniętych. I to niekoniecznie samych osób pozbawionych wolności po raz pierwszy, ale także dla recydywy- nie wiem czy wiesz.

Agnieszko- komisja penitencjarna jest co pół roku, a na początku przyznaje ona w pierwszych tygodniach skazanemu podgrupę.

Ostatnia edycja:
rsc napisał:
Agnieszko- komisja penitencjarna jest co pół roku, a na początku przyznaje ona w pierwszych tygodniach skazanemu podgrupę.

No i widzisz jak mało wiesz. Nie "co pół roku" a "nie rzadziej niż co pół roku. I nie komisja a ocena okresowa postępów resocjalizacji skazanego. Widzisz różnicę?

Nie, nie widzę różnicy. Na takiej stopie na jakiej jest osoba, która jest samą zainteresowaną, dostaje informację o tym w jakich okresach jest skazany stawiany na taką komisję. (jak w praktyce to wygląda). Jest jeszcze możliwość, że wychowawca wystąpi skazanemu o wcześniejszą komisję, ale wtedy sam wychowawca musi widzieć różnicę w zachowaniu skazanego, oczywiście mówimy tutaj o różnicy na +. A w gwoli ścisłości? kto decyduje o ocenie? KOMISJA PENITENCJARNA, więc proszę tutaj nie podważać moich kompetencji, ani nie robić z postów masła maślanego.

Ostatnia edycja:
Mam pytanie, co może konkretniej oznaczać pismo, że odbędzie się posiedzenie w sprawie zmiany odbywania kary pozbawienia wolności? Co mogło spowodować tą sytuację i czego się spodziewać?

Dodaje, że dostał to pismo przebywajac w zakładzie karnym. HELP ?!

Witam wszystkich jak załatwić sobie widzenia bezdozorowe w zk w Rawiczu dzwonić do wychowawcy mojego męża czy jak proszę o odpowiedź z góry dziękuję :)

Jest to jedna z największych nagród i sam osadzony musi na to zapracować.

Widzenie bez dozorowe musi załatwic Twoj mąż, wystarczy że pogada z wychowawcą, albo dostanie nagrodówkę, ale trudno o to raczej nie jest:) bynajmniej mój chłopak w miarę możliwości szybko sobie załatwił, pozdrawiam :)

ZK Rawicz - jakieś świeże info?

Witam, szperałam trochę w internecie i na forum ale wszystkie znalezione przeze mnie inf są trochę stare.. Chciałabym zapytać czy ktoś ma może jakieś aktualne inf na temat jak jest z widzeniami, listami, paczkami w zk w Rawiczu? M

RE: ZK Rawicz - jakieś świeże info?

A co ma być? Są widzenia, listy i paczki są przyjmowane. Trafiłaś na stronę jednostki? Znalazłaś na stronie BIP porządek wewnętrzny jednostki?

Witam, jak teraz wyglądają widzenia bezdozorowe? Czy ciężko o nie? Po jakim czasie można się spodziewać takiego widzenia?

hej mojego narzeczonego za bzdure ukarali wyrokiem 2,2 i przeniesli na Rawicz

Slyszalam ze tam jest jedno z najgorszych wiezien To prawda ? ze klawisze i cala reszta odnosza sie do ciebie gorzej jak do psa.

Ktos cos wie ?!

pozdrawiam
zrozpaczona

Julkaa115 napisał:
Witam, jak teraz wyglądają widzenia bezdozorowe? Czy ciężko o nie? Po jakim czasie można się spodziewać takiego widzenia?

jak tam sie mu zyje ? wyszedl juz wiadomo co z wokanda?

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
MAjki123aaaaa napisał:
hej mojego narzeczonego za bzdure ukarali wyrokiem 2,2 i przeniesli na Rawicz

Slyszalam ze tam jest jedno z najgorszych wiezien To prawda ? ze klawisze i cala reszta odnosza sie do ciebie gorzej jak do psa.

Ktos cos wie ?!

pozdrawiam
zrozpaczona

jak tam sie mu zyje ? wyszedl juz wiadomo co z wokanda?

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Domyślnie RE: ZK Rawicz
nie ciagle czekamy, dopiero 17 dni jest zamkniety..
ciezko jest..
na obiad skorupki od jajek ziemnaiki i surowka stara...
na szczescie ma swoje pieniadze i moze w miare mozliwosci sie obkupic.
kantyna jest trzy razy w miesiacu. Chciałabym go przeniesc poniewaz do rawicza mamy 220km, a jego mama nie daje rady przy tak dlugiej jezdzie..
wiadomo cos z przeniesieniem do innego zk blizej domu ??

czy można wysłać gazety listem

Powrót