forg napisał:
Normalnych - w warunkach izolacji więziennej. Pewnie nawet nie wiesz - bo skąd, że można uprzednio "przebywać za kratami" a mimo tego być skierowanym do zk dla odbywających karę po raz pierwszy.
Drugą kwestią jest magiczny zwrot: "na przykład" - podałem to wszystko po to, by pytająca zrozumiała. Bez odniesienia do konkretnego przypadku.
Pewnie też nawet nie wiesz, że można cała karę odbyć w zk typu zamkniętego. Długość pobytu w zk nie ma nic do typu zakładu karnego (poza kilkoma przypadkami związanymi z karami długookresowymi). Jeśli już to "ile zostało do końca" a nie "ile już za nim".
Pewnie za to Ty wszystko wiesz (w co śmiem wątpić); jeżeli chciałbyś wiedzieć to mam pojęcie o wszystkim, ale Ty totalnie chaotycznie i nielogicznie odpowiadasz na pytania, jeżeli już to zrobisz. Izolacja więzienna- ok, aczkolwiek sądząc o tym, że skazanemu zależy na tym, aby dostać P2, nie dopuściłby się takiej kary dyscyplinarnej, która dyskwalifikuje praktycznie osadzonego przy stawaniu na komisję do podgrupy P2.
Co do pierwszego członu Twojej wypowiedzi- też doskonale wiem i nawet mogę podać Ci przykład, że nie rozmawiasz z laikiem, jeżeli osoba, która pierwszy raz odbywa karę pozbawienia wolności, dostaje wpz, resztę wyroku ma w zawieszeniu, dajmy na to, nie kontaktuje się z kuratorem, ma karę odwieszoną i po raz kolejny trafia do Aresztu, również na zasadach P.
Oczywiście wiem, o tym, że można całą karę odbywać w warunkach zamkniętych, bo mam z nimi styczność na co dzień. Wyobraź sobie, że są nawet specjalne Zakłady Karne, dla osób odbywających karę w warunkach zamkniętych. I to niekoniecznie samych osób pozbawionych wolności po raz pierwszy, ale także dla recydywy- nie wiem czy wiesz.
Agnieszko- komisja penitencjarna jest co pół roku, a na początku przyznaje ona w pierwszych tygodniach skazanemu podgrupę.