ZK Sieradz

• Autor wątku Autor wątku beata2104
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dziękuje...dzwoniłam pare razy już dawno już...już byłam tam i nie jest fajnie...

nie jest tak zle ... senatorium to to nie jest ale jak sie postara to i tam da sie zyc

A wie ktos jak tam jest z przerwa w karze? Czy adwokat duzo pomaga?

Czy ktoś wie kto jest dyrektorem ZK w Sieradzu?

A jeśli na stronie nie zostało podane nazwisko dyrektora to jak sądzisz - dlaczego?

forg napisał:
A jeśli na stronie nie zostało podane nazwisko dyrektora to jak sądzisz - dlaczego?
Nic nie sądzę. Dlaczego?
Wiem jednak jedno, że ktoś musi być tzw "pierwszym" i o Niego pytam.

Ostatnia edycja:
malutka200723 napisał:
przecież jest tam podane nazwisko dyrektora :)
Chyba nas czytają. Wczoraj jeszcze nie było. Jakoś szybko przepadł, przebojowy gwiazdor centrali- Wolman Ireneusz. Może wróci do tej jednostki normalność?

a to dobrze o nich świadczy,że czytają,interesują sie tym co pisze się o służbach :)

jadę do Sieradza na 8 miesięcy do ZK wiadomo z kim mnie ulokują itp? jak ktos kojarzy to niech mi coś napisze o tym

edit: nie że wiadomo z kim tylko czy to będą ludzie pokroju mojego wyroku itp. bo jestem nie obcykany pozdrawiam

czy ktos ma jakies info o areszcie w sieradzu?jak tam jest?

Witam,
Mój znajomy odbywa karę za tzw. uchylanie się od płacenia alimentów (120dni). Gdzieś czytałem, że ZK w Sieradzu "przechowuje" lekkie przypadki (min. alimenciarze), że jest tam oddział otwarty (otwarte cele w ciągu dnia, dostęp do biblioteki, itp.) Tymczasem od znajomego słyszę ("siedzę w celi z mordercami"), że wychodzi z celi ran dziennie na 1h na spacer, aby dostać książkę pisał już drugą prośbę i nic.
W związku z tym mam pytanie, może ktoś zna odpowiedź.
Czy to możliwe ? Jak można to sprawdzić ?

Ale co mam rozwijać? Mam pisać, że osoba niepłacąca alimentów może być bardziej zdemoralizowana i zła niż osoba, która popełniła morderstwo?
Jak na razie to ja poprosiłem o doprecyzowanie - kto chciałby sprawdzać prawidłowość rozmieszczenia osoby skazanej w zakładzie karnym.

1."... osoba niepłacąca alimentów może być bardziej zdemoralizowana i zła ..."
Rozumem, że ty też znasz mojego znajomego.
Z tego co zdołałem się już dowiedzieć, to nie można mieszać lekkich wyroków z ciężkimi. Szukam potwierdzenia, dodatkowych wskazówek.
2. "...kto chciałby sprawdzać prawidłowość..." np. pytający (to nie ma znaczenia).

Jak na razie mam wrażenie, że raczej wyrażasz swoją opinię. A mnie nie interesuje twoje prywatne zdanie na ten temat.
Jeśli nic ciekawego, pożytecznego nie masz do napisania, to może po prostu nie zabieraj głosu.

kamp73 napisał:
Rozumem, że ty też znasz mojego znajomego.

A co ma do tego znajomość Twojego znajomego? Napisałem Tobie, ze osadzenie "alimenciarza" z "mordercą" nie musi naruszać obowiązujących przepisów. Chcesz poznać przepisy? Polecam kodeks karny wykonawczy oraz zestaw wydanych na jego podstawie przepisów wykonawczych.

kamp73 napisał:
Z tego co zdołałem się już dowiedzieć, to nie można mieszać lekkich wyroków z ciężkimi.

No to może zdefiniuj wyrok "ciężki" i "wyrok "lekki".

kamp73 napisał:
2. "...kto chciałby sprawdzać prawidłowość..." np. pytający (to nie ma znaczenia).

Owszem, ma. Bo inne możliwości ma Minister Sprawiedliwości, inne Rzecznik Praw Obywatelskich, inne ksiądz a jeszcze inne tzw. "szary obywatel".

No to może zdefiniuj wyrok "ciężki" i "wyrok "lekki".

O czym my rozmawiamy ?

Powrót