ZK Sieradz

• Autor wątku Autor wątku beata2104
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
kamp73 napisał:
No to może zdefiniuj wyrok "ciężki" i "wyrok "lekki".

O czym my rozmawiamy ?

O tym, że zarzucasz SW, iż nieprawidłowo osadziła Twojego znajomego. Wiedzę swoją opierasz o zasłyszane wiadomości. Ja próbuję ustalić o co Tobie chodzi. Nie chcesz doprecyzować? Twoja sprawa.

A co mam doprecyzować ???
Facet nigdy nie karany. Pierwszy raz w ZK. Dostaje 120dni z art.209. Siedzi w jednej celi ze skazanymi za rozboje i morderstwa. Co mam jeszcze doprecyzować ?
Podać ci kolor ścian w celi ? Nie wiem, nigdy tam nie byłem !

"Oddział Zewnętrzny w Sieradzu
Oddział podlega Zakładowi Karnemu w Sieradzu. Położony jest na terenie województwa łódzkiego.
Oddział przeznaczony jest dla 126 skazanych mężczyzn. Pełni on funkcję zakładu karnego półotwartego dla młodocianych i pierwszy raz odbywających karę pozbawienia wolności.
Skazani przebywający w oddziale mogą korzystać z biblioteki, boiska sportowego i świetlicy, która jest jednocześnie odpowiednio przystosowana do prowadzenia posługi duszpasterskiej. Opiekę medyczną zapewnia więźniom ambulatorium. " cytat ze strony SK Sieradz.

O tym, że w taki sposób nie wolno mieszać skazanych wiem od pracowników innego ZK.

kamp73 napisał:
A co mam doprecyzować ???

To o co prosiłem. Ale skoro nie potrafisz ok, rozumiem.

kamp73 napisał:
Facet nigdy nie karany. Pierwszy raz w ZK. Dostaje 120dni z art.209. Siedzi w jednej celi ze skazanymi za rozboje i morderstwa.

No i ja po raz trzeci powtarzam, że prawdopodobnie nie stanowi to naruszenia obowiązujących przepisów. Prawdopodobnie - bo by to ocenić nie wystarczy tylko to, co piszesz.

Ale ja nie potrzebuję twojej oceny. Bo niby dlaczego ?
Liczę na wskazówki, jak mogę to zweryfikować...

kamp tez uwazam ze on powinien byc na polotwartym lub otwartym zakładzie a on jest w zamknietym z tego co piszesz,wogole w tym zakładzie dzieje sie dziwne rzeczy,co innego mowi SW a co innego tam jest.

kinia45 napisał:
kamp tez uwazam ze on powinien byc na polotwartym lub otwartym zakładzie a on jest w zamknietym z tego co piszesz,

Oczywiście zdajesz sobie sprawę, że o kierowaniu do typów zakładów karnych nie decyduje tylko charakter popełnionego przestępstwa? Pewnie nie.

Zatem może napisz na jakiej podstawie tak uważasz? Co wiesz o tym opisywanym powyżej przestępcy więcej niż to, jaki czyn popełnił?

forg zdaje sobie sprawe i o tym gdzie skazany ma przebywac decyduje sad penitencjarny,zapewne bierze pod uwage jego czyny,zachowanie,karalnosc wczesniejsza pewnie tez.

kinia45 napisał:
forg zdaje sobie sprawe i o tym gdzie skazany ma przebywac decyduje sad penitencjarny,

Nieprawda.

Ale ponownie zapytam - dlaczego twierdzisz, że powinien być w półotwartym?

a czemu nieprawda?skoro uwazasz ze nieprawda to wytłumacz jak to jest? a twierdze tak tylko z opowiesci kampa,ze jesli to tylko wyrok za alimenty to chyba powinien byc na półotwartym a nie zamknietym...jesli sie myle to uswiadom nas od czego zalezna jest przydzielana grupa.

kinia45 napisał:
a czemu nieprawda?

Bo inaczej stanowią przepisy. Odsyłam do kodeksu karnego wykonawczego. Osoby, które z taką pewnością wskazują, w jakim typie zakładu karnego winien przebywać skazany muszą mieć tą akurat ustawę przeczytaną wielokrotnie.

Zauwazyłam ze ty tutaj nic nikomu doradzic nie umiesz ani wytłumaczyc tylko sie madrzysz jakbys wszystkie rozumy zjadł i nie ja pierwsza to juz zauwazyłam. To forum powinno byc pomocne a nie po to by odstraszac ludzi,no chyba ze takie własnie jest przeznaczenie tego forum to ok.

Witam. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda w Sieradzu sprawa z telefonami osadzonych? Ile razy w tygodniu mogą dzwonić i ile minut na oddziale zamkniętym. Dzuejujey

Powrót