Zk Strzelin

• Autor wątku Autor wątku agajacek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Hej!Orientuje się ktoś jak długo skazany musi czekać,by dostać pracę wolnościową? Dodam,że mój przebywa tam 5 miesiąc na półotwartym,nie jest recydywistą,a opinia od kuratora wpłynęła dopiero teraz (oczywiście pozytywna)

1/4 kary mija pod koniec m-ca.Jeśli pracy nie ma i w najbliższym czasie nie dostanie,to czy będzie mógł wyjść na perzepustkę,np.na Święta?

P_83 napisał:
to czy będzie mógł wyjść na perzepustkę,np.na Święta?

Tak lub nie. Skąd my to mamy wiedzieć? Prawdopodobnie będzie miał wtedy uprawnienia do korzystania z tej formy kontaktu z bliskimi. A czy będzie mógł? To wie on i jego przełożeni.

Dzięki forg,właśnie o to mi chodziło.
A może jest na forum ktoś,kto ma bliskiego w Strzelinie?

Czy ktos sie orientuje jak z wokandami o SDE w STRZELINIE? Moj staje w srode 8.04.2015, dostal 3mies. i 12 dni z czego odsiedzial juz 2 miesiace

witam
proszę o pomoc
Mąż ma wyrok 1rok i 3 miesiące, od 4 miesięcy jest w Strzelinie.Przez 2 miesiące pracował poza ZK dostał 3 pochwały, jednakże przez jednego z współwiźęniow dostał naganę(podrzucił mu list który mąż nieświadomie wniósł na teren ZK)Jakie ma szanse na wcześniejsze wyjście? Chodzi do wychowawców z prośbą o przywrócenie do pracy ale na razie bez skutecznie, nie może także starać się o żadną przepustkę, obawiam się że będzie to miało wpływ na wcześnie zwolnienie
z góry dziękuję za odpowiedź

Witam, chciałabym spytać, czy można uzyskać wiadomość od Kogoś z ZK w Strzelinie, czy mogę odwiedzić chłopaka ? Wysłałam swoje ksero dowodu, bo było potrzebne, w niedziele wybieram sie na widzenie. Tylko nie mam kontaktu z chłopakiem, powinno najpóźniej dojść, ale nie wiem czy mnie juz wpisali . Zebym nie jechala pół Polski na próżno

Witam. Mój mąż został przeniesiony do ZK w Strzelinie. Czy ktoś może mi napisać coś o tym zakładzie karnym. Słyszałam że ciężko się tam siedzi, że na półotwartym nie jest tam łatwo, że siedzi się do "ostatniego dzwonka" i ciężko tam o przedterminowe zwolnienie. Czy ktoś pomoże?

Powrót