ZK w Gębarzewie

• Autor wątku Autor wątku ewitta
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Chcialam bym sie do wiedziec jaki jest numer tam do wiezienia i czy mozna rozmawiac z oskarzonym jak zadzwonie

no tego to raczej nigdzie nie praktykują.... tylko na filmach możesz sobie zadzwonić do więźnia

Witam
Jakiś czas temu moje Cudo trafiło do ZK w Gębarzewie na p1. Proszę o opinię, jak tam naprawdę jest i jakie są możliwości wyjścia po odbyciu połowy kary? Jakie możliwości są podjęcia nauki i pracy :?:

[Niezły masz system wartości .... ]

Forg sądzę,że mam pisząc Cudo moje, bo tak jest!!! Dla mnie najważniejsza osoba na świecie i kochana bezwarunkowo, nie za coś tylko dlatego że Jest!!!
Z aresztu Cudo moje zostało przewiezione do Gębarzewa, dlatego takie pytania.

Proszę o udzielnie informacji o którą prosiłam.

Bardzo proszę, oto odpowiedź.

aggula napisał:
jakie są możliwości wyjścia po odbyciu połowy kary?

Zgodnie z obowiązującymi przepisami po spełnieniu przesłanek określonych w obowiązujących przepisach. Na przykład w artykule 77 kodeksu karnego.

aggula napisał:
Jakie możliwości są podjęcia nauki i pracy :?:

W zależności od zainteresowania kontrahentów zatrudniających skazanych, umiejętności skazanego oraz w zależności od dotychczasowego wykształcenia skazanego i jego chęci podjęcia nauki.

Jakie pytania takie odpowiedzi.

Bardzo dziękuję :) forg
chociaż liczyłam na bardziej precyzyjną odpowiedź :(
chodziło mi jak to wygląda w praktyce, a nie w kodeksie.

aggula napisał:
Dla mnie najważniejsza osoba na świecie i kochana bezwarunkowo, nie za coś tylko dlatego że Jest!!!
jak to "jest" skoro go nie ma, bo za kratami siedzi, a ty zostałaś sama...
Co do nauki to oprócz szkoły są jeszcze w więzieniach różne kursy zawodowe, zawsze to jakiś papier i nowe umiejętności, które się później przydadzą.

loczek25 jak jest? .... hmm ciężko, jest widuję GO co 1,5 tygodnia na godzinkę i 2 x w tyg. dzwoni po 5min. Listy piszemy, mam Jego zdjęcia i nagrania (całodobowo w mojej głowie)
serce mi pęka, trochę czasu minęło, a ja mam wrażenie jakby to było wczoraj.
Zależy mi na szkole, Jemu również by nie tracił. Bardzo mi Nam zleży, by wszedł po połowie odbytej kary. Tu na wolności, czeka cała rodzina, praca,dobre życie. Chciałby zacząć naukę
w średniej szkole i kontynuować na wolności.

rychło w czas...Czemu nie szanował tego co ma, wtedy mu nie zależało?? Z jakiego powodu trafił do ZK?

aggula napisał:
Tu na wolności, czeka cała rodzina, praca,dobre życie. Chciałby zacząć naukę
w średniej szkole i kontynuować na wolności.

A dlaczego tego nie chciał wcześniej? Tylko dopiero tego zapragnął jak trafił za kraty?
Ale nie odpowiadaj - ten temat dotyczy ZK w Gębarzewie a nie zmianom priorytetów jakiegoś przestępcy.

witam chciała bym sie dowiedziec jak wygladaja widzenia w zk w gebarzewie . stronka nie chce mi sie wczytac wiec nie mam skąd sie dowiedziec co i jak . wybieram sie za dwa tyg na widzenie do znajomego i nie chce byc zdezorientowana w syt. jak sie to wszystko odbywa ile widzenie trwa . prosila bym tez o informacje w kwesti zakupów w kantynie kiedy sie je robi za jaka kwote maksymalnie mozna je zrobic co najlepiej kupic jak paczka zostaje przekazana .....

Witam mam pyt. Czy ktos dokladnie orientuje sie w jakie dni tyg / mies mozna jechac na widzenie . Od niedawna mam kontakt ze znajomym ktory jest w zk w gebarzewie w liscie pisal mi ze moge go odwiedzic w co druga i czwarta sobote mies oraz w kazdy czwartek i piatek . Na str zk pisza co innego w planach mam wyjazd w ta sobote i nie bardzo wiem czy sa w tym dniu widzenia z inf . O x wynika ze sa natomiast z tego co jest na stronce wych. Co innego nie wiem czy jehac jak by nie bylo to 120 km. Czy orientuje sie ktos jak to dokladnie wyglada . Dodam ze x ost. W liscie pisal ze zostal przeniesion na blok dla pracujacych nie bardzo sie orientuje w tych spr. To moja pierwsza stycznosc z tego typu sprawami . Ciagle tez czekam za odp od znajomego jesli do piatku nic nie otrzymam nie chce jechac w ciemno ..... bardzo prosze o pomoc

witam Kinia,

Na widzenia w zakładzie zamkniętym odbywają się w pierwszą i trzecią niedzielę miesiąca, a także w drugą i czwartą sobotę miesiąca. Poza tym w każdy czwartek i piątek. Jeśli w miesiącu weekendów jest pięć, wtedy Z.K. ustala czy w piąty weekend można odwiedzać skazanych. W sobotę 13.04.2013 r. śmiało możesz przyjechać do niego na widzenie. Na bramie musisz się zameldować do godz 13, ale lepiej być zawsze wcześniej. Długość oczekiwania na widzenie jest oczywiście uzależniona od liczby chętnych. Jednak nie zmarzniesz, ponieważ przed zakładem jest poczekalnia dla odwiedzających. To dobrze że przenieśli go na pawilon B dla pracujących. Są tam lepsze warunki np. ciepła woda w kranie. Oddziałowi są też w miarę normalni. Najgorszy jest mamut :mad:

Mamut czyli kto ...... mM tez pyt chodzi mi o wypisanie wniosku a dokladnie o stopien pokrewienstwa nie wiem co x nap podajac mnie na liste pokrewienstwa nie ma rzadnego ale nie wiem jako kogo mnie wpisal kumpele czy dziewczyne rozm. Z bracmi x ktory w swieta byli u niego na widzeniu obaj pow . Ze na widzenie mam jechac bo na liste jestem wpisana ale jeden pow ze jako dziewczyna drugi ze jako kumpela . Nie otrzymala jeszcze listuj od x z dokladnymi info. Nie wiem teraz co robic wypelniajac wniosek co wpisac czy jak podam ze jestem kujmpela a x podal ze dziewczyna czy nie bedzie problemu z wejsciem ma to mocne znaczenie. Czy nie ??? Prosze o odp. Poniewarz nie wiem co w ty przypadku zrobic . A moze jest mozliwosc wykonania tel zeby sie dow. Jako kto zostalam wpisana na liste

Kurde flak ciezko sie czyta Twoje wypowiedzi..Skroty ktore stosujesz np.pyt,nap,rozm,pow,dow z ostatniego postu to dosc trudna lektura:P Wybacz nie moge Ci pomoc w tej kwestii jednak pisze bo Twoj sposob wypowiedzi kluje w oczy:P pozdrawiam:)

Mery Jane napisał:
Kurde flak ciezko sie czyta Twoje wypowiedzi..Skroty ktore stosujesz np.pyt,nap,rozm,pow,dow z ostatniego postu to dosc trudna lektura:P

To po prostu olewanie czytającego.

---->KINIA

Jesteś wpisana na listę osób mogących go odwiedzać, więc prawdopodobnie musiałaś dostarczyć mu ksero dowodu osobistego. Wystarczy że zabierzesz ze sobą swój dokument potwierdzający tożsamość i muszą Cię wpuścić. To nie ma znaczenia czy jesteś wpisana jako dziewczyna, koleżanka czy przyjaciółka. Ale zawsze możesz powiedzieć dyplomatycznie, że jesteś bliską przyjaciółką. Mamut, alias her kapitan to oddziałowy, charakteryzuje się tym, że jest gruby i głupi :confused:

o to w Gębarzewie trzeba dostarczać xero dowodu osobistego ? Pierwszy raz się spotykam z taka praktyką . Nie wystarczy podać danych do wpisania na listę ?

Powrót