ZK w Goleniowie !!

• Autor wątku Autor wątku babelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
nie pytalam o warunkowe zwolnienie bo to jeszcze daleka droga. Moze nieprecyzyjnie zadalam pytanie.

Pytalam o mozliwosci pracy i nauki w tym konkretnym ZK oraz o to jak czesto sa wokandy (a moze inaczej sie to nazywa), na ktorych mozliwa jest zmiana klasyfikacji skazanego z R1 na R2, R3. Czyli po jakim czasie mozna sie starac o np wiezienie polotwarte, o przepustki itp. Chcialam tez uzyskac jakies opinie o samym ZK w Goleniowe.

mam informacje od syna z ZK w Goleniowie. Trudny ZK. Syn mowil, ze nie ma tam szkoly i nie ma dla niego terapii. Nie mozna wysylac ksiazek ani gazet. Czyli gorzej niz w areszcie sledczym

Jesli chodzi o przepustki to dosc ciezko jest dostac ale nie ma rzeczy niemożliwych, moj siedział 3 lata na r1 i dostał 3 razy przepustke losową bo mial smiertelnie chorego ojca. Z wokandą było gorzej, dopiero po wynajeciu adwokata sie udało. Pracę na r2 mozna redzej dostać, bo na wolnosci;) Na r1 ciezko jest sie dostac a potem dlugo pracuje sie bez zadnego zarobku. Na r1 mozna dzwonic dwa razy w tygodniu ale jak sie dogada z oddziałowymi to można prawie codziennie, moj czasem rezygnował ze spaceru i gadalismy nawet do pół godziny. Na widzenia długo sie nie czeka 30min-1godz, poczekalnia jest w oddzielnym pomieszczeniu, przestronna, sa stoly i krzesła. Ogólnie nie jest najgorzej, widzenia sa teraz w piatki i soboty, czasem funkcjonariusze pozwalają posiedziec troche dłużej, oczywiscie nie ma tam szkoly, ale zmiana z r1 na r2 jest jak najbardziej mozlia, z dobra opinia, wychowawca sam bedzie chcial przeniesc skazanegona r2. Ogólnie nie jest najgorzej. R3 w Goleniowie nie ma, jest w Nowogardzie a dokladniej w oddziale w Płotach. pozdrawiam:)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
a orientuje sie ktos moze czy dam rade wejsc z dzieckiem, jesli moj M nie wpisal go na liste, bo mu wychowawca "nie pozwolil", bo ma juz za duzo osob wpisanych. To jest jego syn, a ja jestem w trakcie zalatwiania nadania jego nazwiska. Obecnie maly ma moje nazwisko ale w zwiazku ze zmiana nazwiska jade do USC w Goleniowie teraz w piatek. I w miedzy czasie chce jechac do zk na widzenie. Nie wiem czy wziac jakies zaswiadczenie z USC ze tu w zk bedzie przeprowadzana czynnosc uznania ojcostwa czy cos w tym rodzaju. A ja po prostu nie chce sie klocic z tymi ludzmi, bo wiem, ze na dobre mi to nie wyjdzie.
Prosze o w miare mozliwa szybka odpowiedz

Kaaśka napisał:
Nie wiem czy wziac jakies zaswiadczenie z USC ze tu w zk bedzie przeprowadzana czynnosc uznania ojcostwa czy cos w tym rodzaju.

Jeśli nie został jeszcze formalnie uznany ojcem to nie masz co próbować. To, że coś będzie nie oznaczy, że faktycznie się stanie.

Dziękuję za odpowiedź. No nic... Jak będzie dzwonić, to muszę mu powiedzieć, by kogoś wykreślił z listy odwiedzających i wpisał dziecko na listę.

witam...mam pytanie odnosnie zk goleniów....moj K. przebywa tam od miesiaca...we wrzesniu chce pojechac do niego na widzenie...czy musze wczesniej dzwonic do zakladu i ustalic termin widzenia? w jaki sposob sie to odbywa...z gory dzieki za informacje...pozdrawiam

madziulinqa dni w które odbywają się widzenia są wyznaczone przez ZK. Ty po prostu w danym dniu idziesz na owe widzenie,tam wstępnie się rejestrujesz-wpisujesz na liste (czy jak to tam nazwać)i tyle :)
Poczytaj na stronie SW kiedy odbywają sę widzenia w tym ZK lub ewentualnie zadzwoń.

Witam wszystkich, mam pytanie czy w dalszym ciągu w Z K Goleniów można przy każdym widzeniu zrobić zakupy do kwoty 100 zł w kantynie które Osadzony zabierze ze sobą na cele? I jakie są zasady tych zakupów czy one podlegają pod paczkę żywnościową czy też są to po prostu dodatkowe fanty????:-)

Witaj dzięki za link ale jest mi już dobrze znany ;-)tam nie ma o tym info:(chciałam się dowiedzieć od kogoś kto tam jezdzi czy jest tak ze na kazdym widzeniu moge zrobic mężowi zakupy?????

Dzwoniłam na bramę ale tam nikt nie potrafił mi udzielić odpowiedzi:mad:

A osadzony nie posiada takiej wiedzy , myślę że gdyby spytał wychowawcy ten udzielił by mu informacji

Dziękuje za próbę pomocy już wszystko wiem-nie można;(

Powrót