zk w opolu lubelskim

• Autor wątku Autor wątku bobas153
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
hej, witam wszystkich na forum czy wie ktoś może na temat szkół w Opolu Lubelskim z góry dziękuje za info pozdrawiam.

Pawcio 24 napisał:
hej, witam wszystkich na forum czy wie ktoś może na temat szkół w Opolu Lubelskim z góry dziękuje za info pozdrawiam.

Zespół Szkół dla Dorosłych
ul. Owocowa 7
24 – 300 Opole Lubelskie

Gimnazjum dla Dorosłych oraz Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych

wedle wskazań SW na rok 2010

Czy ktos z was wysyłał tam płyty CD?

Jak to wygląda? Muszą być oryginalne?

Jak to ogarnąć?

GerardKleinrok napisał:
Czy ktos z was wysyłał tam płyty CD?
Jak to wygląda? Muszą być oryginalne?

Jeśli ktoś uważa się za osobę uczciwą, nie okrada innych i kupuje płyty licencjonowane. Moim zdaniem przesłyanie komuś nielegalnie rozpowszechnionych utworów jest propagowaniem popełniania przestępstw (mimo obowiązującego zapisu dot. "dozwolonego użytku własnego).

Ostatnia edycja:
guest_user napisał:
Jeśli ktoś uważa się za osobę uczciwą, nie okrada innych i kupuje płyty licencjonowane. Moim zdaniem przesłyanie komuś nielegalnie rozpowszechnionych utworów jest propagowaniem popełniania przestępstw (mimo obowiązującego zapisu dot. "dozwolonego użytku własnego).

Pragnę zwrócić Pańską uwagę na fakt , że nie każdego gust sprowadza się do "sialalalala majteczki w kropeczki" , czy "ostatni raz wyłam do księżyca" i inne Dody dostępne od ręki w sieci dystrybucji stacji BP..
Szereg utworów dostępnych jest tylko i wyłącznie w sprzedaży internetowej. iTunes, etc..
Więc uważając się za osobę uczciwą mam odesłać osobę pozbawiona wolności do internetu? Czy podesłać utwory na pendrive?
Takie "rady" sugeruję udzielać swoim dzieciom, lub znajomym.
Technika gna do przodu, nie ma co stać miejscu. Proponuję zakup jakiegoś mądrego e-booka i powolne rozszerzanie wyobraźni.

Tym samym podtrzymuję pytanie:
Jak dostarczyć do ZK muzykę , która nie doczekała się wydania z hologramem zaiksu i mimo tego jest legalna.

GerardKleinrok napisał:
Tym samym podtrzymuję pytanie:
Jak dostarczyć do ZK muzykę , która nie doczekała się wydania z hologramem zaiksu i mimo tego jest legalna.

Zapakować do paczki i wysłać.

Czy można w tym zakładzie mieć xbox 360?.oraz czy można robić zakupy dla bliskiej osoby?.zgOry dziękuje za odpowiedż

doiwony12 napisał:
Czy można w tym zakładzie mieć xbox 360?.oraz czy można robić zakupy dla bliskiej osoby?.zgOry dziękuje za odpowiedż

Co do xboxa 360 to nie jestem do końca przekonana ale wiem że Playstation można mieć. Pewnie jak o wszystko trzeba się pytać o zgodę dyrektora. Skazany musi napisać podanie. A zakupy dla bliskiej osoby tylko w paczce a na widzeniu można kupić rzeczy ale skazany nie może ich wziąć ze sobą.

doiwony12 napisał:

Dowiedz się dokładnie w którym mieście jest osadzony. Opole i Opole lubelskie to nie to samo. Co do pytania, najprościej jak zainteresowany sam zapyta wychowawcy:)

w jakie dni sa widzenia w z.k opole lub?
na stronce pisze że piątki,soboty,wy coś tu wspominacie o niedzieli.... więc jak ?

Za kadencji P. w tym zakładzie widzenia były w sobotę i niedzielę, po jakimiś czasie także w piątek. Możliwe, że dalej są lub na forum znajdują się stare informacje.

Vajla .z całym szacunkiem ale ,jeżeli zadaje pytanie na forum Opole Lubelskie to chyba pytanie dotyczy tego właśnie zakładu.Co do konsoli to chciałam się upewnić ponieważ xbox ma a pc trzeba będzie kupić.Syn jeszcze jest w innym zakładzie ale złożył wniosek o przeniesienie.Dlatego jak narazie ja próbuję sie dowiedzieć jak najwięcej

Byłam ostatnio w tym ZK na "wycieczce" i powiem Wam szczerze, że warunki robią wrażenie. Szkoła, sala gimnastyczna, świetlica, kapela więzienna, kaplica, telewizora nie widziałam, ale rzutnik jest na pewno na świetlicy, biblioteka, niektórzy skazani rzeźbią bardzo ciekawy pomnik... :) Wszystko nowe i szczerze mówiąc, gdyby nie kraty to wyglądałoby to bardziej na szkołę lub uniwersytet ;P Poza tym skazani pracują poza Zakładem Karnym (stąd właśnie te eRki w ZK dla M i P). Z resztą jest też sporo ciekawych inicjatyw - chcą osadzonym umilić życie, żeby z nudów nie wpadli na głupie pomysły.

Co prawda osadzeni stwierdzili, że jest to zakład o zaostrzonym rygorze - w końcu zamknięty - ale dyrektor ZK oraz psycholog wydali się osobami, z którymi na pewno da się dogadać. Fakt, że nie wszyscy mają ochotę się dogadywać ;P Poza tym pełno kamer, na pewno jest "bezpiecznie". Cele 1-os i 3-os. Sala widzeń jest jaka jest, ale zdarzają się dużo gorsze. Kącik dla dzieci, pleksy oddzielające stanowiska no i możliwość bezpośredniego kontaktu. Jeśli chodzi o salę do widzeń intymnych to nie widziałam, ale podobno jest wąskie łóżko i prysznic :)

Dyrektor mówił, że w przypadku przedterminowego zwolnienia (pot.wokandy) skuteczność wniosków popartych przez dyrektora to ok 98%, natomiast jeśli ktoś pisze wniosek sam to oczywiście zdarza się, że sąd przychyli się do wniosku i wyjdzie wcześniej, ale jest to raczej sporadyczna praktyka.

Witam
A jak jest z listami,wie Ktos? Wyslalam list do D, napisalam dane nadawcy, jego dane i imie ojca, i informacje co list zawiera: 8 zapisanych kartek i 2 zafoliowane rysunki. Przejdzie ? prosze o odpowiedz :)

A dlaczego ma nie przejść? List jak list. ;)

pisalam na "listy do osadzonego" ale dostalam taka odpowiedz ze to zalezy od zk dlatego pytam tutaj :)

Powrót