zk w opolu lubelskim

• Autor wątku Autor wątku bobas153
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bobas153

Użytkownik
Odpowiedzi
56
czy ktoś wie coś na ten temat ,to nowy zaklad dopiero 12.10.2009 otwarty.mojego męża tam przewieziono z zk biala podlaska

SW na swojej stronie podaje podstawowe informacje:
http://www.sw.gov.pl/index.php/jednostki/7/427
A co do praktycznych informacji to myślę, że na razie nikt nic nie napisze - kilkanaście dni istnienia tego ZK to trochę mało, żeby opisać jakieś wrażenia.
Ale poczytaj sobie to, co jest w podanym linku.
(Na dole jest jeszcze odsyłacz do zakładki 'informacje")

dzięki tak myślałam że jeszcze mało kto wie na ten temat a morze ktoś ma tam kogoś bliskiego ja jestem z okolic Lubartowa

ja mam też tam chłopaka . Przewieźli go tam 14 października . ja jestem z Lublina . ostatnia rozmowa z nim przez telefon nie była zbyt długa, było tylko "już kończę kończę mówiąc do strażnika . Wszystko trwało jakieś 1:30.. jestem tym zdruzgotana bo wcześniej jeszcze jak M. był na południowej w lublinie to rozmowy były o wiele dłuższe.. no ale co ja mogę zrobić :(

Mój facet trafił tam tydzień temu. Od tamtej pory dzwonił już 5 razy. I rozmowy zawsze kończył ze względu na wyczerpanie impulsów na karcie. Więc chyba nie mają tam żadnych problemów z dzwonieniem do bliskich. Jak mu tam jest nie wiem, bo w sumie o tym nie rozmawialiśmy. Narazie za dużo emocji nami kieruje żeby spokojnie o tym rozmawiać. Zabrali mi go tak nagle i nawet nie wiem za co :(

czarnulka... napisał:
Zabrali mi go tak nagle i nawet nie wiem za co :(
O to musisz zapytać swojego faceta

Reszta postów wykasowana - off-topic

Ostatnią edycję dokonał moderator:
mój został tam przewieziony wczoraj ale mówi ze wszystko ukrócają no zobaczymy jak bedzie mam nadzieję ze dobrze ale warunki mieszkalne dobre wcześnirj był na białołęce

a morze ktoś wie czy były juz tu jakieś wokandy,bo mój podobno ma w grudniu

hej mam pytanie. Bo w sobote bede pierwszy raz w Opolu jak dojechac do tego ZK. jade busem wiec pozniej musze jakims autobusem sie tam dostac.?????????????:o:o

Z tego co kojarzę to po Opolu nie jeździ żadna komunikacja miejska więc chyba pozostaje spacerek. Ja też się wybieram do mojego Kotka ale dopiero w niedzielę :)

Byłam w Opolu 28 listopada ale samochodem.Totalne zadupie jak ktoś jedzie autobusem to z dwa kilometry będzie musiał dojść na nogach.Pytając o drogę miejscowej ludności trzeba pytać o przetwórnie owoców bo jest naprzeciw aresztu,a ludzie ul.Owocową kojażą z tą przetwórnią niż z ZK.Cała procedura z paczką i widzeniem idzie nawet dość sprawnie.Do każdej paczki trzeba mieć koniecznie karton bo na miejscu niema skąd wziąść a do centrum daleko.Jest kantyna w której można coś kupić dla skazanego ale konsumpcja tylko podczas widzenia,ze sobą nic nie zabierze.Ogólnie warunki są ok.

Z wokandami tam ponoć jest bardzo cięzko..
szczerze mówiąc to na razie trudno mówić jak tam wygląda sprawa wokand bo to nowy ZK.

a skąd wiesz że jest bardz ciężko,była już jakaś wokanda z tego co wiem jest 10 i 22 grudnia

rozmawiałam z kolegą który tam siedzi, bo mój łobuz tam trafił i zastanawiamy się czy starać się tam zostać czy nie.. i ten kolega mówi ze jak nam zależy na wokandzie to żeby zmykać z tamtąd.. ale tak jak piszę, to nowy zk.. trzeba poczekać i zobaczyc jak tam przyznają wokandy

Pochodzę z Opola, więc w razie jakichś wątpliwości zapraszam na priv. Nie obiecuję, że powiem, jak jest w zk bo nie mam tam nikogo, ale jeśli chodzi o najdogodniejszy dojazd, miejsce na zakupy [niedawno otworzyli galerię całkiem niedaleko] i różne inne sprawy organizacyjne to bardzo chętnie pomogę. Nie wiem jak wygląda sprawa wokand, ale jeśli rozpatrują je sądy opolskie to są one dość łagodne w wymierzaniu kar, więc sądzę, że z wokandą nie powinno być większych problemów, ale to tylko moje przypuszczenia. W województwie lubelskim ogólnie o wyjście z wokandy ciężko.

Powrót