zk w opolu lubelskim

• Autor wątku Autor wątku bobas153
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Akte napisał:
moim zdaniem odniósł się do użycia sformułowania "o wpz występuje ZK", które gdzieś tam w mowie potocznej się przewija, ale jest błędne i niedokładne, bo o wpz może wystąpić dyr. ZK, a nie sam ZK.

Oczywiście. ZK nie jest organem postępowania. Tak jak jest nim np. sąd. I już. O to mi tylko chodziło. Bo to nie jest temat o wpz.

no tak ale morze ktoś wie jak to jest w opolu lubelskim, bo do lutego nie występowali bo był inny dyrektor a tera coś się ruszyło,tylko wychowawcy są dalej niechętni do dakich działań.

Witajcie!
Nowości z opola Lubleskiego.. wprowadzili tam coś takiego jak "automatyczna sala widzeń".. wchodząc na poczekalnie drukuje się numerek i czeka aż łaskawie wywołają aby zapisać się na widzenie.. czekałam na to wczoraj z półtorej godziny, po czym jeszcze ze 2 kolejne na widzenie..
Ludzie to lubią sobie komplikować zycie.. co za głupota..
wcześniej było normalnie, wszystko szło sprawnie, na widzenie czekało się max godzinkę i każdy był zadowolony.. a teraz ten system nie dość że głupota to jeszcze co chwile im się wieszał i anulowało numerki tym samym wywalając ludzi z kolejki.. A więc przyszłym odwiedzającym w opolu życzę duużej cierpliwości ;)
Pozdrawiam!

Moja ''teściowa" też wczoraj byla na widzeniu. Mówiła mi o tych "automatycznych widzeniach".. Podobno numerki wyskakują raz np. 006 a potem 956 ;/ co w ogóle nie ma wpływu na wejście na widzenie ;/ Wywołują jak chcą. Powiedziała że jak raz pojadę to mi się odechce, bo ona wczoraj wróciła ''chora'' po widzeniu musiała pójść spać żeby odreagować całe to zamieszanie..

No bo to tak wygląda.. ktoś wydrukuje sobie numerek, czeka az go wyczyają żeby mógł się zapisać po czym słyszy " numer XXX został usunięty z kolejki" to jakaś paranoja jest!

forg napisał:
Oczywiście. ZK nie jest organem postępowania. Tak jak jest nim np. sąd.

Sąd jest organem postępowania wykonawczego (art 2 ust 1 i 2 kkw)

Chyba że miałeś na myśli "Sąd" - budynek sądu?

communication napisał:
Sąd jest organem postępowania wykonawczego (art 2 ust 1 i 2 kkw)
?? No przecież to napisałem. "Zakład karny" nie jest, "sąd" jest.

hej i co wie ktoś coś o tym nowym dyrektorze,a morze ktoś był u niego. bo ja byłam i chciałam się od was dowiedzieć jak wasze wrarzenia bo moje bardzo pozytywne ale zobczymy czy dotrzyma słowa które obiecał o wystąpienie o wpz

bobas153 napisał:
hej i co wie ktoś coś o tym nowym dyrektorze,a morze ktoś był u niego. bo ja byłam i chciałam się od was dowiedzieć jak wasze wrarzenia bo moje bardzo pozytywne ale zobczymy czy dotrzyma słowa które obiecał o wystąpienie o wpz
Hmm... sama nie wiem... Przenieśli go z Lublina, ale nie miał dobrej opinii wśród znajomych

Hej ,
Czy może ktoś z okolic Lublina albo Lublina wybiera sie na widzenie w Opolu Lub w niedzielę 21 marca ? :)

słyszałam że w tym tygodniu z 30 skazanych nikt niedostał wpz wszyscy blacha-koszmar

hej co do dyrektora jest o.k jak obiecał tak zrobił

Witam!

Opole jest po prostu małym miasteczkiem a nie zadupiem jak ktoś to nazwał...
Jak dotrzeć do Zakładu Karnego jadąc busem:
1.wysiadamy na przystanku -na przeciwko skwerek-po jednej stronie kamienice a po drugiej kościół.
2. przechodzimy na stronę kościoła i kierujemy się prosto w stronę banku który znajduje się po lewo.
3. idziemy cały czas prosto mijamy bank. i bloki w których są 2 sklepy spożywcze i można coś kupić dla osadzonego w ZK.
4. idziemy nadal prosto i kończy się osiedle i jest zejście na dół do chodnika i jest tabliczka ulica Willowa
5. idziemy tą ulicą i mamy prostą drogę (osiedle Lipki) po prawo hurtownia spożywcza również można coś kupić(dalej też jest hurtownia). idziemy cały czas prosto i nigdzie nie skręcamy. Dochodzimy do końca ulicy. Po prawo mamy mleczarnię a na wprost galerie stokrotka. skręcamy w prawo i idziemy wzdłuż ogrodzenia mleczarni, mijamy żłobek po lewo i sklep kolejny po prawo. i tak idziemy sobie cały czas prosto, dalej jest sklep z materiałami budowlanymi.
6. dochodzimy do końca osiedla (domy szeregowe po prawo) hurtownia po lewo i sklep. Jest zakręt i skręcamy tam i cały czas idziemu tą droga.
7. przechodzimy kilkanaście metrów i jest znak na przetwórnię i zakład karny.

i tyle ;) wygląda skomplikowanie ale tak naprawdę jak się pierwszy raz przejdzie to potem już łatwizna do zapamiętania :) a co do tego, że mieszkańcy bardziej kojarzą przetwórnię z tą ulicą niż ZK. My nie zauważamy jego działalności w naszym miasteczku ;) jak jakieś pytania to proszę pisać ja mieszkam na tej podanej trasie.

Wygląda na długą ale to zaledwie 1,5 km :)

a wie moze ktos co i w jakich dokładnie ilosciach i rozmiarach mozna posiadac w opolu lub? chodzi mi m.in. o naczynia wiem ze jedno szklane do gotowania wody a jaka pojemnosc?jakies pojemniki na zywnosc, tv to wiem kin 14" a LCD19"+kabel ant +przedłuzacz, grzałka 500W i czajnik 2kW. a co np z higiena mozna wziasc sobie np kremy czy talk do stóp czy tonik do twarzy? nic o takich rzeczach nie moge znalezc, mozna np wentylatorek jakis mały? a wiem ze mozna konsole PSx i PS2 ta gruba bez karty pamieci a mozna miec Xboxa starego bez dysku? jak by ktos cos odpisał byłbym wdzieczny
pozdrawiamps i mam jeszcze taka kwestie bo w innym temacie pisal ktos ze w Op siedzie młodoletni i ci co pierwszy raz odsiaduja musze wam napisac ze tak nie ma siedzi tez recydywa art 64 na sledczym oddz 1 to około 20% ale raczej wiecej tak co 4 cela to R

Ostatnia edycja:
Powrót