zk w opolu lubelskim

• Autor wątku Autor wątku bobas153
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
zadziwiają mnie pytania i myśli niektórych osób. Ktoś trafia do więzienia żeby za swoje czyny ponieść konsekwencje a nie do sanatorium czy na wczasy gdzie otoczy się PS2, wentylatorkami i wszystkim czym pragnie...to nie ośrodek wczasowy nad morzem tylko Zakład Karny dla osób, które bynajmniej nie ukradły z kiosku batona...

Mój M ma telefony we wtorki,czwartki i w soboty. Zazwyczaj jest to 10 minut chyba że pozwoli dłużej. Wczoraj np 13 :D

moj łobuz ma w poniedziałki środy soboty po 10 minutek :-x

moj lobuz w opolu jest od nie dawna szykuja go do wyjscia wiec przewiezli go blizej rodzin mam pytanie jaki jest procent wychodzacych z wokand niewiem czy dobrze to ujełam ale jakie sa szanse na wczesniejsze wyjscie:)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
jeżeli się stara, jest grzeczny, ma dużo nagrodówek to napewno bedzie mu łatwiej wyjść. I to czy grypsuje ma duże znaczenie. Ale skoro szykują go do wyjścia to pewnie wyjdzie :)

witam mój mąż będzie z brzegu opolskiego do opola przewieziony niedługo mam pytanie czy chodzi o to samo opole?koło brzegu? czy jest jeszcze inne jakieś ?przepraszam za zamotane pytanie alee gubię się w tym...jeśli z brzegu będzie do opola dany to jednak chyba będzie nadal woj opolskie??czy jak kurcze ale sie zamotałam kto coś wie i może pomóc??

widzisz beatko34, Opole Lubelskie jest po drugiej stronie Polski, niedaleko Lublina, natomiast Opole jest miastem wojewódzkim Górnego Śląska. Na Górnym Śląsku jest również zawarte miasto Brzeg (nad Odrą). Tak więc Opole jest Tylko jedno. Miasto Brzeg jest również tylko jedno oraz Opole Lubelskie niedaleko Lublina a jeszcze bliżej Wisły jest również tylko jedno.

Prosze o informacje na temat szkoly w tym zk.Moj syn zastanawia sie nad tym zakladem .Jesli ktos ma jakies istotne info to bardzo bylabym wdzieczna.Zgory dziekuje .Konkretnie chodzi o ogolniak

Ghodzi mi bardziej o warunki ,nauczycieli, ogolnie czy jest w miare ok.Jesli ktos ma tam kogos bliskiego to prosze o info

Czy wie ktoś może jak wyglądają widzenia w Opolu Lubelskim ?
Czytałam o tej wadliwej maszynie wydającej numerki..czy już zostało to naprawione i widzenia odbywają się w miarę płynnie ?
Dość mało informacji można znaleźć na temat tego ZK.
Jest tutaj ktoś z czekających ?

Ja jezdziłam do mojego tam od sierpnia do października 2010. Moim zdaniem kiepski pomysł z tymi numerkami. Kiedyś byłam 2 pod bramą, za mną 10 osób, czekam h, półtorej, weszło jeszcze 15 innych i dopiero ja. :o Zdarzyło mi się kiedyś czekać 2,5 h na widzenie. Jak jest teraz nie wiem, może zaczęli lepiej to wszystko organizować. Mało tego: po widzeniu na odebranie dowodu czekałam nieraz po 20 min. :rolleyes: Dodatkowo to stanie przed zakładem jest uciążliwe. A co do sali widzeń: mało miejsca, stoliki jeden przy drugim, dzieli Was od innych osadzonych i odwiedzających tylko szyba. No i jakbyś chciała kopnąć łobuza to nie da rady, bo te stoliki są zabudowane. :D

aaa Szka ;)
No sale widzeń widziałam na zdjęciach przy jakimś artykule,kopnąć się nie da ale na szczęście nie ma pleksy między skazanym a a odwiedzającym,nawet połowicznej więc w łeb trzasnąć można :D
W poprzednich ZK to pleksa do wysokości ramion i tak ciasno było,że krzesłem się stykałam z innymi odwiedzającymi.
Miałam jechać w ten weekend do mojego zbrodniciela ale niestety dopiero dziś poszedł wniosek o połączenie widzeń w jednorazowe 3h...A że dyrektor wnioski przyjmuje tylko we wtorki to pewnie rozpatrzenie też trochę potrwa i nie będę ryzykować tym bardziej,że będę jechała z moim maluchem.Daleko nie mam,mam bardzo daleko ;)
Dzwonił dzisiaj do mnie i chwalił się tym obiektem bardzo,był zachwycony krótko mówiąc,bo do tej pory miał wątpliwą przyjemność mieszkać w przedwojennych ZK.
No i na świetlicy mają 42 calowy telewizor ;P no...bynajmniej wiem skąd podwyżka podatku ;)
Mam nadzieję,że już zrobili coś z tymi numerkami....a cela miłości ? podobno rozczarowuje...

Na warunki mój też nie narzekał. ;) No jeszcze by pleksy brakowało...
Napisałam Ci jak to wygląda z tej lepszej strony muru. Dla mnie- porażka. :confused:

Dla mnie też porażka. Wszędzie trzeba czekac, ale w sumie przyzwyczaiłam sie.. Nawet porownania nie mam bo nigdzie indziej nie jezdzilam i jezdzic juz chyba nie bede [mam nadzieje]. Strażnicy sie poprawili szczególnie jeden który ostatnio usmiechniety chodzil od 8.30 do napewno 11.20 :D
ktoś tam teraz może jeździ z FP?

Ostatnia edycja:
Helloł..

Mam pytanie.. Jak z zakupami na widzeniu? Istnieje cos takiego i jak to wygląda..?

Dziękuję za ODP. :)

GerardKleinrok napisał:
Jak z zakupami na widzeniu? Istnieje cos takiego i jak to wygląda..?

Możesz kupić coś jedynie do konsumpcji na miejscu. Skazany do celi nie może niczego zabrać. A wygląda to tak, że do kantyny idzie się samemu, osadzony zostaje przy stoliku, no i przede wszystkim "leci" czas z widzenia podczas stania w kolejce. Do kantyny możesz wyjść w każdej chwili, idąc na widzenie zauważysz ją po drodze.

Witam wszystkich wiecie może jakie szkoly i kierunki sa w tym zakładzie?:(

Czy ktoś orientuje sie jak jest z przepustkami w tym zk? Czy jest możliwość dłuższej przepustki na święta jeżeli 1/4 kary mija 18 grudnia? I czy wzięli by pod uwagę to że urodzi sie skazanemu dziecko ok 2 tyg wcześniej?

Powrót