Zk Włocławek

• Autor wątku Autor wątku Asienka24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
w internecie na jednej ze stron ZK we włocławku znalazłam numer kont żelaznej kasy który jest inny od tego powyżej czy ktoś mógłby mi podać gdzie poszły moje pieniądze podaję numer BRE WBE/ŁÓDŻ 18 1140 2004 0000 xxxx xxxx 8448.Proszę o pilną odpowiedż:mad:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
szer napisał:
w internecie na jednej ze stron ZK we włocławku znalazłam numer kont żelaznej kasy który jest inny od tego powyżej czy ktoś mógłby mi podać gdzie poszły moje pieniądze podaję numer BRE WBE/ŁÓDŻ 18 1140 2004 0000 qwer tyui 8448.Proszę o pilną odpowiedż:mad:

Podany przez Ciebie numer konta, obsługuje jeden z polskich banków komercyjnych. Numery kont instytucji publicznych obsługuje zawsze Narodowy Bank Polski (NBP). Zapamiętaj na przyszłość :)

Numer konta zakładu karnego we Włocławku znajdziesz na stronie Służby Więziennej :ok:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Wystarczy wkleić podany przez Ciebie numer w najpopularniejszą wyszukiwarkę świata. Pewnie się instytucja uciszy z darowizny.
Skąd wzięłaś ten numer?
I pozwolę go sobie wymoderować, bo jeszcze za jakiś czas ktoś pomyśli, że to numer konta ZK Włocławek :-)

Ostatnia edycja:
Numer konta Włocławek :48 1010 1078 0011 9513 9120 0000 może się komuś przyda .W rubryce tytułem trzeba wpisać dla kogo czyli imię i nazwisko i imię ojca. Kasa dochodzi bez problemu.

Witam teraz niestety trochę się tam zmienia i to na grosze. Właśnie jestem w trakcie szukania aktów prawnych i pomocy u prawnika. Mojego męża przenieśli na inny pawilon dla osób które będą chodziły tam do szkoły, niestety najwidoczniej budynek nie jest do końca przystosowany pod względem sanitarnym. Nie dość że zimno, z opowieści podobno podłoga żyje swoim życiem i national gography miało by tam spore pole do popisu, do tego okna które się nie domykają i są na gwoździe. Nie wspominając już nie nie ma cieplej wody nawet nie ma podłączenia bo jest jeden kran. Odpływy nieprzystosowane bo po kąpieli kilku osób woda stoi z całym brudem po kostki. rozumiem kary wyroki itd ale to podstawowe rzeczy bydło się trzyma w lepszych warunkach. Po drugie resocjalizacja????? chcą żeby się uczyli a sprowadzają ich do poziomu bydła i nie dziwię się że budzi się w nich agresja, frustracja itd. Czy ktoś z Was orientuje się gdzie mogę z taką skarga się zwrócić, kogo poinformować itd???

Witam, a orientujecie się jak jest na terapii od środków psychoaktywnych? Ile trwa terapia? Czy prowadzi ją jakiś ośrodek czy po prostu psycholodzy... Czy dopiero po terapii można zacząć szkołę czy już w trakcie? M. chce wykorzystać ten czas jak najlepiej, w lutym zostanie tam przewieziony z łódzkiego. Troche się obawiamy, ale tam ma większe możliwości nauki, tu gdzie jest teraz może tylko sam uczyć się jezyków z wypożyczonych książek.

I co to znaczy, że przesyłacie pieniądze telegraficznie? Przekazem pocztowym?

Witam . Pieniadze można wysłac przekazem pocztowym a do ZK takie przekazy ida w systemie gtelegraficznym i kosztuje wiecej niż normalnie ok. 12 zł (dobrze nie pamietam ale cos około) można też na konto wysłać i jest taniej wtedy.

Ja mam pytanie natomiast czy ktoś wie jak dokładnie wygladają widzenia we Włocławku czy długo się czeka na wejście i czy więcej ludzi jest w sobote czy w niedziele mama bardzo daleko i musze tak to zorganizować żeby wejść w miare wczesnie .

Jeśli chodzi o terapie to mój syn sobie chwalił.Trwa pół roku i niestety nie może w tym czsie zacząc szkoły,ale myślę że i tak nie było by sensu .Tam jest tyle zajęć ze napewno nie będzie sie nudził.Są psycholodzy terapeuci .Na marginesie bardzo mili i pomocni.Jeśli chodzi o widzenia to trzeba trochę poczekać jak zwykle wszystko zależy od ludzi,jak jest dobra zmiana to wszystko idzie migiem jak gorsza to wlecze się jak flaki z olejem.My średni czekamy do dwóch godzin

Dzieki już byłam i faktycznie czekałam 2 godziny .Ludzie mowili że lipna zmiana dzisiaj he he .
Może wiecie czy są takie budki telefoniczne, które nie obsluguja kart telefonicznych innych niż chip. Czy może tak być ze automat nie mam możliwości zadzwonienia z telegrosik i innych tego typu?

dokładnie tam automaty obsługują wszystkie karty.
Ja ostatnio jeżdżę później tzn. na miejscu jestem ok.12 i zauważyłam,że jest miej czekania niż jak byłam rano(7.30/8.00)czekam zaledwie 15/20min,a najwięcej ludzi jest na pewno w ostatnią niedziele miesiąca,gdyz w sobotę poprzedzająca są widzenia dla tymczasowo aresztowanych

Ja mam do włocławka 160 km, jeszcze nie byłam na widzeniu... Pojadę dopiero chyba pod koniec marca, tzn jak już brat zacznie terapie. Dzięki za wskazówkę, że jak się jest później to też da rade wejść w miare szybko...:)

Mam jeszcze pytanie czy jak ktoś skonczy terapie to przewożą go do innego zk? tzn np bliżej domu? czy zostaje tylko idzie na inną cele/ oddział.../ pawilon...?? Ktoś się orientuje?

Witam. Mój brat jest na terapii od prawie 3miesięcy. Mieszkamy na drugim końcu Polski, więc najczęstrzym sposobem kontaktu są telefony i listy. Niecałały miesiąc temu odwiedziliśmy go, kilka dni później zadzwonił i od prawie 3 tygodni zero kontaktu. Karte powinien mieć, pieniądze aby kupić również. List wysłany ze znaczkami, ale jeszcze brak odpowiedzi. Martwimy się, ale czekamy cierpliwie. Jak w ciągu tygodnia jeszcze nie odezwie się chcielibyśmy skontaktować się poprzez więzienie, dowiedzieć się, moze jest chory, brat jest alergikiem, a teraz jest taki czas, może grypa... Chciałabym się dowiedzieć gdzie w takiej sytuacji dzwonić? Z góry dziękuje za odpowiedź

Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji jak dojechać do tego ZK z Warszawy? Czym się bardziej opłaca, czy np brać tam taxi ? czy autobusem, wybieram się tam pierwszy raz i jestem zielona:D

Masz bezpośrednie pociągi TLK z W-wy do Włocławka. Czas jazdy około dwóch godzin, koszt biletu to 47zł. Cena autobusu w granicach 35-45zł. Taksówką zapłacisz krocie.

Do Włoclawka dojedz sobie bociągiem a pózniej weź taksówkę zaplacisz za nią około 30 zł w jedną stronę ,ja tak robię .Można też autobusem ale taksówką jesteś szybko.

onyxa1 I tak się na widzenie czeka dosyć długo. Byłam tam dwa razy i za każdym, bite 2godz. czekałam. Zresztą z Placu W. we Włocławku jest autobus, od docelowego przystanku to zaledwie kilka kroków i w dwie strony nie zapłacisz 60zł. Tylko max 10zl. ;)

A no właśnie wiem że autobusem taniej ale nie znam Włocławka a jestem z daleka i musze tak to zorganizowac żeby szybko poszło bo później mam problem z powrotem -chodzi o pociągi. Zauważylam że w sobotę dużo szybciej się wchodzi jakieś 45 minut czekałam ostatnio i dlatego od jakiegoś czasu wole w sobote pojechac. No a z 7 razy już tam byłam .

Witam wszystkich. Czy to prawda, że zamykają na jakiś czas kantynę w tym zk? Rozmawialam dzisiaj ze swoim i powiedział, że nie mógł nic kupić a był dzisiaj na "wypisce", że z listy piętnastu produktów dostał tylko trzy i tylko ciągle "nie ma..., nie ma..." Czy wie ktoś może więcej na ten temat jak te zakupy tam dokładniej wyglądają??? Co się dzieje??? Nigdy tak nie narzekał. O co chodzi??? Ma pieniądze na koncie bo pracuje a do innego sklepu przecież nie może iść!!! Może niewyraźnie go zrozumialam bo jakiś dziwny pogłos był w aparacie. Czy może tak w ogóle być że nie będzie mógł w ogóle robić zakupów??? Bo nie będzie gdzie??? Przepraszam jestem laikiem w tym temacie a mój jest na diecie białkowej, ale dotąd mógł kupić to co mu potrzebne. PS paczkę wykorzystał...:roll:

Witam ! chciałabym zapytać jak to wygląda z przerwą w odbywaniu kary. Czy długo muszę czekać na rozpatrzenie takiego wniosku przez sąd ? Mój R jest tam od 21 marca br. adwokat złożyła stosowne pismo do sądu jednak nie udzieliła mi informacji ile może to potrwać.

Powrót