Zk Włocławek

• Autor wątku Autor wątku Asienka24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Prawa jazdy też zapewne nie masz...:) To spróbuj na książeczkę zdrowia ze zdjęciem, albo na kartę rowerową/ pływacką. Albo wyrób raz-dwa nową legitymację.

legitymacji mi juz nie wydadza w szkole bo wakacje są ;( prawa jazdy ne mam kartyrowerowej tez nie. kompletnie nic. Posiadam jedynie starą legitymacje z podstwaówki, ale bez zdjecia ;(

Wakacje już są? A od którego czerwca?
Sekretariat na pewno jeszcze działa, idź i powiedz, że zaginęła Ci legitymacja, a Ty wyjeżdżasz na wakacje i musisz mieć nową.

No działa działa, ale nie w weekendy a widzenie jutro, nastepne z miesiąc ;(

Aha, a nie możesz jechać za tydzień?
A jeśli ktoś inny jedzie i wyczerpie Ci limit widzeń to następny limit zaczyna się już za 2 tygodnie, a nie za miesiąc:)
No chyba, że z innych względów nie możesz jeździć kiedy chcesz.

A tej książeczki zdrowia ze zdjęciem na pewno nie masz?

obecnie nie posiadam żadnego dokumentu ze zdjęciem ;( i moge tylko co miesiąc jeździć, trudno pech to pech.

nie wiem jak edytować wiec wpisze post pod postem z góry przepraszam. Znalazłam Dyplom z Kursów, jest tam zdjęcie, adres, mam nadzieje ze mnie wpuszcza na taki dokument, tożsamość potwierdza wiec nie powinno im przeszkadzać. Pozdrawiam i dziekuje Akte. ;*

... prawo jazdy, karta rowerowa, karta pływacka???
Może jeszcze paszport Polsatu???
Przepis prawny:
§ 4. 1. Funkcjonariusz pełniący służbę przy wejściu do jednostki ustala zasadność ubiegania się osoby o wstęp
na jej teren lub jego opuszczenie i legitymuje tę osobę w celu ustalenia tożsamości oraz żąda przekazania do
depozytu przedmiotów niebezpiecznych i przedmiotów niedozwolonych.

3. Tożsamość osoby, o której mowa w ust. 1, ustala się na podstawie:
1) dowodu osobistego,
2) tymczasowego dowodu osobistego,
3) legitymacji służbowej,
4) tymczasowego zaświadczenia tożsamości,
5) dowodu tożsamości cudzoziemca,
6) paszportu,
7) innych, nie budzących wątpliwości, dokumentów wyposażonych w zdjęcia.

Anthony - Ty to jednak jesteś śmieszny - przeczytałeś to, co sam wkleiłeś?
Pkt 7 - innych, nie budzących wątpliwości, dokumentów wyposażonych w zdjęcie
i młodzież szkolna wchodzi właśnie na teren jednostek na podstawie m.in. karty rowerowej czy pływackiej jeśli posiada ona zdjęcie więc nie wiem o co Ci chodzi:)
Czy dyplom przejdzie - nie wiem, szczerze mówiąc z tym się jeszcze nie spotkałam i nie wiem czy to jest wystarczający dokument, ale jak na moje jeśli potwierdza tożsamość i ma zdjęcie to czemu nie?:) I aż czekam czy Patrycja napisze czy weszła na widzenie na podstawie tego dyplomu.

Chciałam powiedzieć, że sekretariat szkolny to we wakacje też jest otwarty to raz, dwa jeszcze wakacji nie ma, trzy na legitymacje się czeka z 2-4 dni. A poza tym szybko się koleżanka obudziła, że nie posiada żadnego dokumentu z zdjęciem. Fakt dyplom (potwierdza tożsamość i posiada zdjęcie), ale taki dyplom idzie sobie zrobić samemu także.. Nie wiem szczerze mówiąc, oby weszła. A na następny raz pomyślała dużo wcześniej. Anthony Ja Cię proszę..

Dyplom jest dokumentem określającym przeszkolenie a nie tożsamość.
Nawet taka legitymacja szkolna to musi "być ważna" bo w przeciwnym wypadku adijos amigos.

No co do tego dyplomu to tez tak na dwa razy to widzę.. Co do legitymacji oczywiście aktualnej, z pieczątką szkoły na dany rok nie widzę żadnego problemu..

Akte napisał:
To spróbuj na książeczkę zdrowia ze zdjęciem, albo na kartę rowerową/ pływacką
anthony napisał:
... prawo jazdy, karta rowerowa, karta pływacka???
Może jeszcze paszport Polsatu???
Akte napisał:
Anthony - Ty to jednak jesteś śmieszny - przeczytałeś to, co sam wkleiłeś?
Pkt 7 - innych, nie budzących wątpliwości, dokumentów wyposażonych w zdjęcie
i młodzież szkolna wchodzi właśnie na teren jednostek na podstawie m.in. karty rowerowej czy pływackiej jeśli posiada ona zdjęcie więc nie wiem o co Ci chodzi:)

Ale ja wcale nie neguję Twoich tutaj wywodów [(chociaż karta pływacka nie ma zdjęcia, więc patrz pkt 7) ^ (książeczki zdrowia od stycznia br. już nie wydają)], tylko zapytuję się Ciebie ile jeszcze można tego wymieniać? Bo jak już wymieniasz to zapomniałaś o tak ważnym dokumencie jak książeczka żeglarska ;-)

endorfinalna napisał:
Anthony Ja Cię proszę..
???

Ostatnia edycja:
Co prawda Pan z SW patrzył na mnie nieco dziwnie, ale wytłumaczyłam mu całą sytuację i dostałam pozwolenie na widzenie :D ale fakt nastepnym raezm pomyslę wcześniej :) pozdrawiam

Patrycja123 No to fajnie, że Ci się udało. Pomysł z tymczasowym dowodem jest dobry ( czeka się około 3miesięcy, ale można to załatwić szybciej)

Ja mam pytanie ile mniejwiecej wasi panowie czekali na 1wsze przepustki ?( chodzi mi od tego czasu jak juz mogli sie o nie starac ) w lipcu moj P. moze sie starac o przepustki, co miesiac mamy widzenie intymne lub bzd pracuje, ma dobra opinie i zastanawiam sie czy bedzie problem z przepustkami.

Nie ma się co oszukiwać, że bardzo dużo zależy od wyroku. Mój też miał bdb opinie itd, a czekał 2 lata.Im mniejszy wyrok, tym mniejsze problemy, ale to raczej oczywiste:):)

Gog a Twoj jaki mial wyrok ?? moj ma 2 lata 10 msc.. to chyba 2 lat czekac nie beda? :D bo to juz blizej domu haha :P

Przy takim wyroku i oczywiście dobrym zachowaniu, nie powinien mieć problemów z uzyskaniem przepustek od razu, kiedy będzie miał do nich prawo. Gdy wyroki są powyżej 8 lat, to raczej trzeba się liczyć z przepustkami bliżej połowy kary.

Powrót