ZK Żytkowice (Garbatka letnisko)

• Autor wątku Autor wątku jovanka22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam

mam pytanko :

czytałam na stronie Z.K. ,że na widzeniu można kupić papierosy(do 30 paczek max.) i tytoń,
chciałabym się dowiedzieć (od kobiet,które tam jeżdzą ) czy też można kupić maszynkę i gilzy do tego tytoniu ?(bo o tym nie ma info na ich stronie)
i jak jest z cenami -czy dużo odbiegają od tych w "normalnych "sklepach?

Mój "Łobuz" jest tam od paru dni -w tą sobotę jadę na widazenie i chciałabym się do tego przygotować.

Ma może któraś z dziewczyn ma informacje na temat ,który mnie interesuje???

Ja kupowałam maszynkę w kantynie, co prawda było to w maju albo w czerwcu 2010r. sądzę że jest cały czas w sprzedaży tak jak gilzy czy bibułki, ;) to jest towar pierwszej potrzeby ;)
Jeśli chodzi o ceny to troszkę różnią się niż w normalnym sklepie, ale to nie są jakieś ceny z kosmosu...

Kochani, jak dotrzeć do ZK Pionki - jaki tam jest dokladnie adres???

sylwianka18 napisał:
Kochani, jak dotrzeć do ZK Pionki - jaki tam jest dokładnie adres???

Wszystko jest do sprawdzenia w necie na stronie PKP(bo zawsze może się coś zmienić ,opóźnić).

ja jechałam wczoraj do Żytkowic-to jest stacja za Pionkami.

o 6.12(peron 3 ) miałam pociąg z dworca Zachodniego a o 8.24 byłam w RADOMIU
Z tam tąd przesiadka do 2-giego pociągu ,który jedzie do Dęlina ,ale przejeżdza przez Pionki a później Żytkowice.
Tak ,że o 9.30 byłam już w Z.k Żytkowice.

Do Z.K. w Pionkach jedziesz tak samo ,
z tym ,że wysiadasz 1 albo 2 stacje wcześniej.

Za bilet zapłaciłam 31.89-w jedną i druga stone bo to była sobota więc Pani w kasie zaproponowała mi t.z.w "wycieczkowy"

Cała podróż do Z.k. trwała ok 3 godzin(pociągiem osobowym) mimo ,że był weekend było dość spokojnie i było nawet parę miejsc wolnych.

Mam jeszcze dodatkowe pytanie na temat Z.k. Żytkowice:
-jak szybko można dostać tam widzenie bez dozorowe ? ile musi dostac osadzony wniosków nagrodowych ,żeby przyznano mu takie widzenie??

Może któraś z Was dziewczyny ma na ten temat dokładne informację???
Będę BARDZO wdzięczna ;-)

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
My czekalismy rowno dwa miesiace na widzenie rodzinne - czyli takie bezdozorowe tylko ze z dzieckiem - trzeba pisac kazdorazowo prosbę do wychowawcy.
Byłam dziś na widzeniu w Pionkach - toz to koniec świata - 2 km wgląb lasu!!!!!!

Drogie Kobietki

mam pytanie ;
we wcześniejszych postach wspominałyście coś o bilecie dobowym(podejrzewam ,że na 2 strefy)
na którym jechałyście do Żytkowic-
dlatego interesuje mnie czy dalej funkcjonuje taka forma biletu w pociągach ?
i czy może Któraś z Was jechała ostatnio do Z.K. Żytkowice na takim bilecie?

pozdrawiam

tylko rozumiem ,że ten bilet dobowy to na obydwie strefy(1 i 2) trzeba kupić?

Czy to jest forum przewoźnika kolejowego? Tak trudno zadzwonić do informacji?? - moderator

Ostatnią edycję dokonał moderator:
ja zawsze prosiłam o bilet dobowy.... i nie było problemu....

narzyczona napisał:
tylko rozumiem ,że ten bilet dobowy to na obydwie strefy(1 i 2) trzeba kupić?

Czy to jest forum przewoźnika kolejowego? Tak trudno zadzwonić do informacji?? - moderator

To w takim razie proszę SPRÓBOWAĆ DODZWONIĆ się do informacji kolejowej.
ja oczywiście przed zadaniem pytania na forum próbowałam i mi się nie udało...

Hej, czy mój M będzie mógł podejść do kantyny w czasie robienia zakupów??

a orientujesz się może jak to jest z dziećmi, czy muszą być wpisane na listę, bo różnie piszą na forum??

Z tego co się orientuje ( z poczty pantoflowej) mój Łobuz jest bardzo zadowolony bo PODOBNO łatwiej jest o wokandę w Żytkowicach niż na Rakowieckiej czy Białołęce.

Ale to wszystko opiera się na stwierdzeniach :
prawdopodobnie,z tego co wiem....
bo te wszystkie informację mam od samych osadzonych,
a przecież każdy przypadek rozpatruje się indywidualnie.

Witam .Mam takie pytanko jedzie ktoś w sobotę na widzenie pociągiem lub samochodem z Warszawy lub okolic.
Pytam ponieważ wybieram się na widzenie pierwszy raz sama a jestem osobą w ciązy i bezpieczniej było by z kimś.

Z góry dziękuje za odpowiedz.:)

Angelkaaaa napisał:
Witam .Mam takie pytanko jedzie ktoś w sobotę na widzenie pociągiem lub samochodem z Warszawy lub okolic.
Pytam ponieważ wybieram się na widzenie pierwszy raz sama a jestem osobą w ciązy i bezpieczniej było by z kimś.

Z góry dziękuje za odpowiedz.:)
Ojej za późno odczytałam wiadomość bo akurat 19 listopada jechałam na widzenie Do Żytkowic- fakt ,że pociągiem ale we dwie to zawsze raźniej tym bardziej ,że ja już kilka razy tam byłam to byś miała zagwarantowane ,że nie zbłądzimy -no trudno.

Chce tylko poinformować dziewczyny ,które jeszcze nie wiedzą ,że od stycznia NIE MOŻNA już naszym Łobuzom kupować nic na widzeniu co mogli by ze sobą wziąć do cel z wyjątkiem karty telefonicznej. Można kupić coś do zjedzenia i do picia ale trzeba to skonsumować na miejscu.(albo my -odwiedzające ,zabieramy ze sobą)

Pozostaje tylko jedna paczka na kwartał (poczta bądz internet) .
A jak osadzeni chcą zakupić papierosy to tylko :( przez pieniądze ,które maja na wypisce.w Żytkowicach wypiski są 3 razy w miesiącu:
1) od 5 do 7 *
2) od 15 do 17 *
3) od 25 do 27 *

* informację od osadzonych.

Podobno pieniadzę na wypiskę mogę zabrać jak będę jechała na widzenie i wpłacić na biurze przepustek ,ale tą informację jeszcze sprawdzę i wtedy dopiero potwierdzę-a może któraś z Was się orientuje w tym temacie?

Ostatnia edycja:
Ja z tego jeszcze nie korzystałam ,ale rozmawiałam na ten temat z SW.
Natomiast jest to dodatkowa opcja robienia zakupów - ja na razie korzystam z formy wysyłania paczki drogą pocztową.

Jutro będę w Żytkowicach na :) widzeniu to się reszty dowiem.

Faktem jest jednak to ,że można wpłacać pieniadze na wypiskę jak się pojedzie na widzenie:D ale TYLKO od poniedziałku do piątku.

Powrót