ZK Żytkowice (Garbatka letnisko)

• Autor wątku Autor wątku jovanka22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
... była któraś z Was na widzeniu bezdozorowym w tym zakładzie? Czy na bramie trzeba zgłaszać że ma się takie widzenie? Czy przed wejściem jest rewizja osobista?

Witam
Nie byłam osobiście ,ale tydzień temu bylam jedna z dziewczyn miała bezdozorowe i na biurze przepustek zglaszala,ze jest na bezdozorowe oraz podawala na ktora godzine...nie zauważylam by była przeszukiwana,standardowe procedury jak na widzienie na sali widzen....Pozdrawiam

... byłam już na dwóch bezdozorowych widzeniach... cisza, spokój, nikt nie przeszkadza.... można spokojnie porozmawiać.... podawałam tylko nazwisko do kogo... a tam już wiedzieli jakiego rodzaju mamy widzenie i na którą godzinę...

hej mojego chlopaka wywiezli do zytkoic wczesniej byl w siedlcach. ktos mi pomoze i powie jak tam dojechac z siedlec? daleko to itp? dziekuje i czekam !

...najlepiej kieruj się na Radom albo Dęblin.... jadąc z Dęblina w stronę Radomia wysiadasz na 4 stacji... z Radomia jedzie się ok 30min do Żytkowic (w kierunku Dęblina).... dokładne połączenie musisz sprawdzić... Portal podróżnych - rozkład jazdy pociągów, hotele, noclegi, ciekawe miejsca ;)

Zakład jest przy samej stacji.... nie da się nie zauważyć... ;)
jak będziesz miała jakieś pytania daj znać....

Jeżeli wyjedziesz od siebie tym o 6.15.... to z Warszawy do Dęblina jest o 7.33 ja właśnie nim często jadę.... połączenie nie jest zbyt dogodne.... ale jakoś daje się dojechać....taki wyjazd to całodzienna wyprawa... kup sobie bilet dobowy na koleje mazowieckie.... kosztuje tylko 24zł.... bardziej się opłaca...

Ostatnia edycja:
a jak jets na widzeniach w zytkowicach? mozna robic zakupy na kazym widzeniu? itp. a jabym chciala z dzieckiem to jak?

Uprzejmie proszę nie opowiadać historii swojego życia w tym temacie, do tego trochę dbałości o czytelnika poproszę - moderator

Ostatnią edycję dokonał moderator:
czytałam wcześniejsze posty, i Dziwię sie ze sa telefony nawet w nocy :) kurde! w Siedlcach 2 razy w tyg do godz. 18 , w bialej podl. do 19 codziennie i we Włodawie tak samo, czerwony bor do 19. chyba:) więcej nie wiem i nie che sie przekonywać, chce żeby mój facet wrócił do domu, ale z a głupotę trzeb płacić

Najlepiej jechać na widzenie w tygodniu, prawie nie ma ludzi. W soboty też nie jest tak źle. W niedziele jest najwięcej, ale tu jest o tyle dobrze, że jak tylko zwolni się jakiś stolik na sali to wpuszczają następną osobę na widzenie, więc wcale tak długo się nie czeka. Zakupy możesz robić po skończonym widzeniu, waga do 5kg, nie wlicza się do wagi różnych napoi, owoców i warzyw. W czasie widzenia możesz coś kupić w kantynie żeby zjeść lub wypić na miejscu (kawa, herbata, na gorąco pizza, schabowy z chlebem i surówką, czasami jest coś jeszcze na gorąco), kantyna całkiem dobrze zaopatrzona, można wszystko kupić, kosmetyki, chemia, są nawet mrożonki - np. pierogi, serki, kiełbasa, nawet kotlety schabowe na wagę. ;)
Jeśli chodzi o telefony - ostatnio się trochę zmieniło, ograniczony jest czas rozmowy do 10min. mogą dzwonić codziennie, każda cela ma wyznaczony czas na telefon, ale to też różnie z tym bywa.;)
Widzenie z dziećmi - tyle osób przychodzi z maluszkami, nie ma problemu, przysługuje Ci dodatkowa godzinka na dziecko, musisz mieć akt urodzenia przy sobie, maluszek musi być wpisany na listę osób odwiedzających. ;)

W języku polskim zdanie kończy się z reguł kropką. JEDNĄ - moderator

- naprawiłam swój błąd, czy teraz jest ok?

Ostatnia edycja:
Witam

mam pytanko czy Ktos wie jak w Żytkowicach jest z wokandami,łatwo dostać ??

Jak się spełnia przesłanki określone w stosownych przepisach i umie o tym przekonać sędziego penitencjarnego (a wcześniej administrację jednostki) to wtedy bardzo łatwo.

mam pytanie czym dojechać z Radomia do tych Żytkowic?a moze kotś wie czy jest bezpośrednio połączenie z Lublina?

Czy na książkę potrzebny jest talon? Czy można bez problemu wnieść ja na widzenie?

to zależy kawa jak jest w orginalnym opakowaniu i jest nie otwierana nie trzeba jej przesypywać tylko cukier :)

a cukier do czego przesypać a papierosów ile można włożyć

Witam.
Cukier najlepiej przesypac do foliowej torebki.A co do papierosow to nawet jedna sztuka nie przejdzie.Jest w regulaminie napisane,ze papierosy sa zabronione.
Pozdrawiam

Powrót