Zła usługa telewizji światłowodowej -zwrot opłaty

• Autor wątku Autor wątku łoki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ł

łoki

Użytkownik
Odpowiedzi
67
Witam mam podpisaną umowę z lokalnym dostawcą telewizji na światłowodach po raz kolejny mam brak możliwości oglądania większości kanałów wyskakuje komunikat błąd wyświetlania kanału lub zatrzymuje się obraz jak na pauzie. Tych usterek jest naprawdę dużo jest bardzo uciążliwe i uniemożliwia mi oglądanie telewizji za którą płacę już zgłaszałem ten problem kilkakrotnie od paru miesięcy i nic nie zostało zrobione. Czy mogę się starać o anulowanie opłaty abonamentowej np za lipiec ponieważ ja płacę za usługę która ma działać poprawnie.

W umowie nie doczytałem się żadnego wpisu na taki temat chyba, że coś przeoczyłem jest trochę tych kartek do czytania.

łoki napisał:
W umowie nie doczytałem się żadnego wpisu na taki temat chyba, że coś przeoczyłem jest trochę tych kartek do czytania.

sprawdź dokładnie i wróć

Znalazłem w umowie jest coś takiego "Reklamacja może zostać wniesiona z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania usługi lub wysokości naliczonych przez Dostawcę usług opłat."
Ja wysłałem im maila o tych usterkach i o anulowaniu opłaty i tak mi odpowiedzieli "Wszystkie usterki zgłoszone przez Pana naprawiane były w tym samym dniu,
najpóźniej w dniu następnym, co nie jest podstawą do anulowania opłaty". Tylko ja im odpisałem, że te usterki się powtarzają prawie codziennie.

złóż pisemną reklamację i wyślij na adres firmy

Powrót