dariak_85
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 61
Hello,
Piszę z zapytaniem o złączenie kar w ZK.
Wiem, że temat był już wcześniej poruszany, ale nie znalazłam żadnych użytecznych informacji, a podany link jest już nieaktywny.
Może teraz mi pomożecie bo Wasza wiedza cały czas się pogłębia
.
M. był skazany w 2001 na 12 miesięcy - 8 był na śledczym, a 4 dostał w zawiasach. Później w 2002 znów był skazany i to na 99% z tego samego artykułu (upewnię się jak dziś zadzwoni) - 8 miesięcy był na śledczym, a 13 dostał do odsiedzenia.
Minęło 7 lat i okazało się, że go szukają, więc mi go zabrali
. Pierwsze zawiasy odwiesili.
Chcemy pisać o złączenie kary, ale nie wiemy jak się do tego zabrać i mój M. poprosił bym się rozeznała w temacie.
Sprawy są w jednym Sądzie, ale w dwóch różnych wydziałach.
1. Czy pismo kierujemy do sekcji wykonawczej?
2. Czy piszemy do obu wydziałów, czy tylko do ostatniego?
3. Czy M. wysyła to przez ZK czy sam jako zwykły listy?
4. Czy odbywa się posiedzenie Sądu w tej sprawie (tak jakby rozprawa)?
5. Czy M. będzie na nią "zaproszony"?
6. Jak to uzasadnić?
7. Czy długo to trwa?
8. Wiem, że nie jesteście wróżkami, ale czy szanse nie są większe gdy kara jest z tego samego artykułu?
Jeżeli wiecie jeszcze coś o co nie zapytałam to piszcie - bardzo mi zależy na odpowiedzi i to szybkiej bo chciałabym mu we wtorek zanieść pismo by podpisał i wysłał...
Pozdrawiam
Piszę z zapytaniem o złączenie kar w ZK.
Wiem, że temat był już wcześniej poruszany, ale nie znalazłam żadnych użytecznych informacji, a podany link jest już nieaktywny.
Może teraz mi pomożecie bo Wasza wiedza cały czas się pogłębia
M. był skazany w 2001 na 12 miesięcy - 8 był na śledczym, a 4 dostał w zawiasach. Później w 2002 znów był skazany i to na 99% z tego samego artykułu (upewnię się jak dziś zadzwoni) - 8 miesięcy był na śledczym, a 13 dostał do odsiedzenia.
Minęło 7 lat i okazało się, że go szukają, więc mi go zabrali
Chcemy pisać o złączenie kary, ale nie wiemy jak się do tego zabrać i mój M. poprosił bym się rozeznała w temacie.
Sprawy są w jednym Sądzie, ale w dwóch różnych wydziałach.
1. Czy pismo kierujemy do sekcji wykonawczej?
2. Czy piszemy do obu wydziałów, czy tylko do ostatniego?
3. Czy M. wysyła to przez ZK czy sam jako zwykły listy?
4. Czy odbywa się posiedzenie Sądu w tej sprawie (tak jakby rozprawa)?
5. Czy M. będzie na nią "zaproszony"?
6. Jak to uzasadnić?
7. Czy długo to trwa?
8. Wiem, że nie jesteście wróżkami, ale czy szanse nie są większe gdy kara jest z tego samego artykułu?
Jeżeli wiecie jeszcze coś o co nie zapytałam to piszcie - bardzo mi zależy na odpowiedzi i to szybkiej bo chciałabym mu we wtorek zanieść pismo by podpisał i wysłał...
Pozdrawiam
Ostatnia edycja: