złamana noga- asta 79

• Autor wątku Autor wątku asta79
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asta79

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam, mam pytanie.Znajomy złamał nogę i przez rok przebywał na L-4,nie dawno był na komisji lekarskiej i w orzeczeniu przeczytał iż lekarz orzecznik uznał że od września znajomy będzie zdolny do pracy. Natomiast fakt jest taki że on nadal chodzi o kulach a noga jest opuchnieta i nie czuje sie na siłach do pracy.Chce się odwołać od tej decyzji ale nie wie jak? Nie wie jak napisać taki wniosek, gdzie go złożyć? Dodam jeszcze że jest on ubezpieczony w KRUS-ie.Proszę o szybką odpowiedź. :)

Doczytajcie na stronie krusu a najlepiej to pójść tam osobiście i dopytać, jak wam nikt szczegółów tu nie napisze. Moja mama przebywała na zwolnieniu 8 miesięcy i jakiś tam wniosek musiała 180 dniu zwolnienia złożyć o przedłużenie.Nie robili problemów bo stan zdrowia było widać jak u twego kolegi.Poza tym wiem że w KRUS możesz rok przebywać na zwolnieniu a potem nie wiem.. Podejrzewa że lekarz nie ze względu na stan zdrowia a na to że pełny rok zwolnienia minie we wrześniu. Napisz w "nowym temacie" z KRUS w tytule (tu i ja to przez przypadek przeczytałam)to ci co ztą instytują mają coś wspólnego przeczytają.

KRUS a lekarz orzecznik

Witam, mam pytanie.Znajomy złamał nogę i przez rok przebywał na L-4,nie dawno był na komisji lekarskiej i w orzeczeniu przeczytał iż lekarz orzecznik uznał że od września znajomy będzie zdolny do pracy. Natomiast fakt jest taki że on nadal chodzi o kulach a noga jest opuchnieta i nie czuje sie na siłach do pracy.Chce się odwołać od tej decyzji ale nie wie jak? Nie wie jak napisać taki wniosek, gdzie go złożyć? Dodam jeszcze że jest on ubezpieczony w KRUS-ie.Proszę o szybką odpowiedź.

Dziękuje za odpowiedź, założyłam nowy post, pozdrawiam :)

[cytat="asta79"]Dziękuje za odpowiedź, założyłam nowy post, pozdrawiam :)[/cytat]
Po co ten nowy post? Tematy łączę.

Powrót