Złamanie prawa?

• Autor wątku Autor wątku jacek3232
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jacek3232

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie!

Piszę do państwa, ponieważ zaniepokoiła mnie pewna sytuacja. Moja mama jako osoba bezrobotna, zarejestrowana w urzędzie pracy dostała ofertę pracy w pewnym lokalu za mniej niż najniższą krajową. Zrezygnowała z tej oferty, ponieważ nie chce pracować od rana do nocy za mniej niż najniższą krajową po czym wpisano jej w dokument z urzędu, że zrezygnowała ze względu na to, że nieodpowiada jej praca w weekendy ( co jest kłamstwem ). Myślę, że urząd o wszystkim doskonale wie. Moja mama postanowiła wytłumaczyć sytuację w urzędzie. Niestety została wyrzucona i została pozbawiona ubezpieczenia, gdzie choruje na serce i go potrzebuje. Będzie pisała odwołanie, czy można coś jeszcze z tym zrobić? Dlaczego urząd wysyła do pracy za mniej niż najniższa krajowa i łamie przy tym prawo.

Pozdrawiam!

jacek3232 napisał:
Myślę, że urząd o wszystkim doskonale wie.
To proszę się najpierw upewnić.
Mało praprawdopodobne jest, żeby urząd świadomie naganiał bezrobotnych na "lipną" ofertę pracy. Prędzej to pracodawca po cichu zmienia warunki oferty, które złożył w PUP.
Proszę zweryfikować warunki oferty jaka przedstawiona została mamoie przez PUP z tym co powiedział jej pracodawca. Następnie w odwołaniu proszę opisać różnice ze szczegółami tzn. co, kto i kiedy mamie powiedział.

Ostatnia edycja:
Powrót