Złe dane na fakturze - windykacja

• Autor wątku Autor wątku michal24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michal24

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam serdecznie,
Mam przypadek jak wiele firm z firmą Eniro która jest właściciele portalu pf.pl
Sprawa wygląda następującą.
W 2010 roku podpisałem (bez pieczatki) umowę o zamieszczenie reklamy z tymże portalu.
Dane które chciałem aby były widoczne w nim różnią się od tych które są prawidłowe. Chciałem tylko jedną część swojej działalności zareklamować a nazwa firmy jaką miałem miała mało wspólnego z tą działalnością.
Podałem więc inne dane na wniosku z tym że podałem w meilu dane do faktury prawidłowe. Niestety nie ma ich w tym zgłoszeniu.
Fakturę otrzymałem na złe dane (te ze zgłoszenia) po przez co nawet nie opłacałem jej. Nip, Imię i nazwisko się zgadza - reszta nie.

Pf sprzedała to firmie windykacyjnej a firma windykacyjna dała już sprawę do kancelarii.

Czy moga wygrać sprawę jeśli dane firmy na które wystawili fakturę nie istnieje ponieważ nazwa jest inna od tej która jest np. w CEDIG?
Obecnie wszystke pisma które przychodzą przychodza już tylko na moje imie i nazwisko a nie na firmę.

Proszę o pomoc.

Może w ten sposób. Dziwi mnie, że nie wyjaśniłeś konsultantowi całej sprawy, tak, żeby on mógł bez żadnych problemów wpisać właściwą nazwę firmy, właściwe dane i żebyś mógł korzystać w pełni z tej reklamy. Na pewno w momencie kiedy coś było nie tak, mogłeś zgłosić się do działu obsługi klienta i sprawę dookreślić (zresztą na stronie mają wzór umowy i tam jest napisane, że jest parę dni, na to, żeby zgłaszać uwagi do umowy, itp.). Z tego co się orientuje takie rzeczy załatwiane są od ręki.

Nie łapię za bardzo dlaczego nie zapłaciłeś faktury. Dlatego to, że oni skierowali sprawę do windykacji jakoś mnie nie dziwi.

"Czy moga wygrać sprawę jeśli dane firmy na które wystawili fakturę nie istnieje ponieważ nazwa jest inna od tej która jest np. w CEDIG?"
Wyraźnie przekombinowałeś, podałeś błędne dane, wprowadziłeś ich w błąd, więc powinieneś spróbować załatwić to polubownie i pozmieniać to co w tej reklamie jest nie tak. Zresztą nie ma co z każdą sprawą biegać po sądach, lepiej dogadać się i tyle.

Powrót