Zle położony lakier na masce od silnika

• Autor wątku Autor wątku kawus77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kawus77

Użytkownik
Odpowiedzi
240
W lipcu 2025 dałem do malowania klapę silnika Mazda cx30 do dealera Mazdy .
. Dwa miesiące temu mój mechanik popatrzał na lakier i zobaczył że jest tzw; CYTRYNKA. Byłem u innego lakiernika i stwierdził to samo. Zgłosiłem u dealera Mazdy na razie telefonicznie, Powiedział mi że to jest może wada ,ale może się mieścić w normie którą posiada dealer mazdy. To co mówi to chyba jakieś bzdury. Wada to jest wada i trzeba ją naprawić. Czekam na umówioną wizytę w serwisie. Czy ktoś miał coś podobnego jeśli chodzi o malowanie. Czy będę mógł żądać od nich odszkodowanie lub rekompensatę, bo może jakaś norma u nich jest ,ale maska się jednak trochę różni od całości.

Poczekałbym na odpowiedź ASO. Jeżeli nie będziesz usatysfakcjonowany z zaproponowanego przez nich rozwiązania, to można wtedy rozpatrywać kolejne kroki (w tym np. wysłanie oficjalnego pisma z żądaniami, skorzystanie z usług rzeczoznawcy samochodowego celem oceny, czy lakier został prawidłowo położony).

Dzięki za podpowiedż. Nigdy nie miałem takiej sytuacji , dlatego szukam porady. Właśnie jutro jadę do ASO. zobaczymy co powiedzą.

Dzisiaj byłem w ASO Mazdy. Zaproponował mi kierownik polerkę maski silnika, na koszt dealera, a gdyby to się nie podobało, to wymiana maski na nową z samochodu służbowego firmy. Ciekawe w jakim stanie jest ta maska. Co Wy o tym myślicie.

Zgodziłbym się na polerowanie. Jeżeli po polerce dalej coś będzie nie tak - trzeba pomyśleć co dalej.

Powrót