Złe zachowanie nauczyciela.

• Autor wątku Autor wątku Kaczor_Donald
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kaczor_Donald

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dzień dobry mam pytanie czy jeśli dostałem 6 z sprawdzianu a później nauczyciel kazał mi przetłumaczyć z niemieckiego na polski i nie umiałem tego przetłumaczyć i później z powiedział że zamiast 6 postawi mi 1 za ściąganie mimo iż nie ściągałem i nie ma ten nauczyciel na to dowodów.

Skoro nie sciagales to czemu nie umiales drugi raz odpowiedziec na to samo pytanie?

ivannet napisał:
Skoro nie sciagales to czemu nie umiales drugi raz odpowiedziec na to samo pytanie?

Ponieważ byłi trzeba odpowiedni wyraz wybrać a nie przetłumaczyć a ja tłumaczyć nie umiem.

Ale to nawet jak bym ściągał to chyba nie powinien bez dowodów tak postąpić.

ivannet napisał:
Jakie prawo zmusza go do weryfikacji po raz drugi napisanego zgodnie z prawem testu? Jak nauczycielka nie potrafi upilnować to jest jej problem.
Regand napisał:
Nie rób z nas debili.
Przypominam, że był to test wyboru. Mógł mieć szczęście. Brak dowodów jego winy. Od kiedy podejrzany ma obowiązek udowodnić brak własnej winy lub zeznawać na swoją niekorzyść?
Kaczor_Donald napisał:
Ale to nawet jak bym ściągał to chyba nie powinien bez dowodów tak postąpić.
Tak powinno być, ale widać niektórzy mają inne zdanie. Po drugie uczyć się w Polsce języka niemieckiego czyli języka okupanta to powinno być zakazane. NIe po to nasi pra dziadkowie walczyli o wolną Polskę, byśmy po niemiecku gadali, pracowali u niemca i niemców słuchali. Polak nie powinien być niewolnikiem. Czy wy nie macie ludzie do siebie minimum szacunku, wartości? Do komunikacji jest język angielski jako ten język neutralny.

Żadne inne europejskie państwo nie uczy się języka niemieckiego w skali masowej. Anglicy mają wywalone, francuzi i amerykanie to samo. Tylko Polak uczy się dwóch, a może i nawet trzech języków by pracować później w niewoli za miskę ryżu.

Ostatnia edycja:
Powrót