N
nika44
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 1 103
Witam, wczoraj nie miałam gdzie zaparkowac auta, bo wszystkie okoliczne parkingi były zajęte, zarówno te darmowe, jak i te płatne. W związku z tym, że w aucie miałam krzyczącego, chorego niemowlaka, postanowiłam nie jeździć dłużej w kółko i zaparkowałam tak, że 30 cm mojego samochodu było we wjeździe sasiada, który nie ma żadnego auta, więc uznałam, ze nie będę mu tak bardzo przeszkadzać, bo rowerem powinien się zmieścić. Jak mąz wrócił z pracy poszłam przeparkować auto i za wycieraczką znalazłam anonimową kartkę z informacja, że to jest wjazd i w następnych dniach skontaktuje sie ze mną policja i jego adwokat.
Z tego, co sie orientuję, powinien najpierw poinformować Ordnungsamt, a następnie odholować moje auto na mój koszt. Jednak tego nie zrobił.
Czy w związku z tym moze teraz złożyć Anzeige na policji i co mi grozi jeśli to zrobi? czy to będzie kara porzadkowa taka jak w przypadku Ordnungsamtu 15E, czy więcej? I czy mogę się jakoś od tego odwołać i czy mam jakies szanse?? W końcu mógł wezwać policję na miejsce.
Z tego, co sie orientuję, powinien najpierw poinformować Ordnungsamt, a następnie odholować moje auto na mój koszt. Jednak tego nie zrobił.
Czy w związku z tym moze teraz złożyć Anzeige na policji i co mi grozi jeśli to zrobi? czy to będzie kara porzadkowa taka jak w przypadku Ordnungsamtu 15E, czy więcej? I czy mogę się jakoś od tego odwołać i czy mam jakies szanse?? W końcu mógł wezwać policję na miejsce.