Zlicytowanie domu

• Autor wątku Autor wątku senpuu21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

senpuu21

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Mam bardzo poważny problem spółdzielnia chce zlicytowac moje mieszkanie na poczet zadłuzenia. Zadłuzenie wynosi około 4 tysiace w związku z tym mam pytanie czy moga zlicytowac mieszkanie na poczet dlugo czy musza najpierw spróbowac odzyskac dług przez komornika lub drogą sądową. Czynsz nie jest regularnie płacony t.j 700 złoty co miesiąc tylko 2 razy do roku po okolo 3-4 tyś.

ps. mieszkanie niby ma trafic na aukcje ale wczesniej dostalismy dokument z zadłuzeniem i ze mamy czas na spłate do 21.02 a to ze sytawia na aukcje uchwalili 04.02 chyba niemoge jej wystawic skoro dali czas na zapłate do 21 lutego?

senpuu21 napisał:
Mam bardzo poważny problem spółdzielnia chce zlicytowac moje mieszkanie na poczet zadłuzenia. Zadłuzenie wynosi około 4 tysiace w związku z tym mam pytanie czy moga zlicytowac mieszkanie na poczet dlugo czy musza najpierw spróbowac odzyskac dług przez komornika lub drogą sądową. Czynsz nie jest regularnie płacony t.j 700 złoty co miesiąc tylko 2 razy do roku po okolo 3-4 tyś.

Czy spółdzielnia ma już prawomocny wyrok sądu?

nie przyszło do mnie tylko kwitek i to po 14 dniach od uchwalenia przez rade spółdzielni
mam zaplacic 3800 do 21. Mam 4 tysie i jutro mam zamiar uregulować cały dług i niewiem czy jak spłace wszystko to czy oni dalej wystawia mieszkanie czy zostawia mnie w spokoju

senpuu21 napisał:
nie przyszło do mnie tylko kwitek i to po 14 dniach od uchwalenia przez rade spółdzielni
mam zaplacic 3800 do 21. Mam 4 tysie i jutro mam zamiar uregulować cały dług i niewiem czy jak spłace wszystko to czy oni dalej wystawia mieszkanie czy zostawia mnie w spokoju

Przede wszystkim to co to jakie posiadasz prawo do lokalu?
Jesli spoldzielcze wlasnosciowe to do licytacji droga daleka.
Najpier sprawa w sadzie i uzyskanie przez spoldzielnie prawomocnego nakazu zaplaty. Pozniej komornik i tak dalej.
Sposob w jaki placisz spoldzielni moze nie jest komfortowy dla nich ale z tego ciezko im bedzie zabrac Ci mieszkanie.
Nie przejmowalbym sie za bardzo spoldzielnia.
Na razie tylko skutecznie Cie przestraszyli, czyli osiagneli cel - jutro wplacisz kase :)

tak mieszkanie jest wykupione na własność no ja sie własnie dziwiłem ze odrazu pisza ze mieszkanie na licytacje idzie skoro innym najpierw komornika daja ale thx za odpowiedz

można zamknąć zapłaciłem wszystko + za następny miesiąc powiedzieli ze sprawa jest załatwiona i nie będzie aukcji
Wielkie Dzięki ludziom którzy odpowiedzieli

Powrót