F
FRED_KRUGER
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Proszę o pomoc. Jak zezłomować auto bez dokumentów?? By sytuacja była jasna zacznę od początku... Wiec dziadek przed śmiercią przepisał samochód na mnie. Jako młody kierowca miałbym wysokie ubezpieczenie, wiec w dowód był wpisany mój ojciec a ja jako współwłaściciel. Niestety po pewnym czasie ojciec zmarł nagle. Wszystko jednak wydawało się być ok, opłacałem składkę oc nawet po stłuczce wypłacili mi pieniądze.okazało się że nie mogłem sprzedać auta bez podpisu ojca. Bo o jego połowę auta teoretycznie mają prawo ubiegać się: Matka, siostra i ja. Nie wystarczy oświadczenie, trzeba zakładać sprawę spadkowa w dodatku auto zepsuło się, nie naprawiając go kupiłem inny pojazd. Po roku w niewyjaśnionych okolicznościach straciłem portfel wraz z dokumentami obu aut, do jednego wyrobiłem duplikaty bezproblemowo natomiast by wyrobić dokumenty do drugiego musiałbym je naprawić żeby zrobić przegląd i opłacić oc, co znacznie przekraczałoby wartość pojazdu wiec zaniechałem tego.moja sytuacja materialna uległa znacznemu pogorszeni straciłem prace. Minęły kolejne dwa lata i nie wiem co ja mam z nim zrobić. Jak pech to pech. Nie stać mnie na naprawę, opłacenie kosztów sądowych i zaległego oc jak i pozostałych kosztów z tym związanych. Obecnie zarabiam 1200zł resztę zabiera komornik na życie mi nie starcza a co dopiero na zrobienie porządku z tym samochodem...
Bardzo proszę o pomoc jak pozbyć sie auta i uniknąć wysokich kosztów
Bardzo proszę o pomoc jak pozbyć sie auta i uniknąć wysokich kosztów