Złomowanie samochodu a koniec OC

• Autor wątku Autor wątku Nexus1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nexus1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,
W środę 24, jestem umówiony na złomowanie samochodu a w piątek 26 wygasa OC. Czytałem, że trzeba wysłać ubezpieczycielowi potwierdzenie wyrejestrowania auta, ale chyba nie otrzymam go od razu.
Nie chciałbym płacić kary za brak OC dlatego przychodzę z pytaniem, Jeżeli od razu po złomowaniu pójde wyrejestrować auto i tego samego dnia powiadomie ubezpieczyciela o złomowaniu samochodu to będzie ok?

Nexus1 napisał:
Witam,
W środę 24, jestem umówiony na złomowanie samochodu a w piątek 26 wygasa OC. Czytałem, że trzeba wysłać ubezpieczycielowi potwierdzenie wyrejestrowania auta, ale chyba nie otrzymam go od razu.
Nie chciałbym płacić kary za brak OC dlatego przychodzę z pytaniem, Jeżeli od razu po złomowaniu pójde wyrejestrować auto i tego samego dnia powiadomie ubezpieczyciela o złomowaniu samochodu to będzie ok?

Ewentualnie powiadomię TU o złomowaniu, i pózniej wyrejestruję auto, widziałem ze OC musi być ważne w dniu złomowania a nie w wyrejestrowania, to prawda

W moim przypadku wystarczyło wysłać potwierdzenie złomowania auta.

Wysłane z mojego SM-A307FN przy użyciu Tapatalka

Na spokojnie, nawet jak polisa wznowi sie z automatu, to po okazaniu dokumentów firma ją zerwie- teoretycznie nawet jak dokumenty wyślesz za poł roku. Ubezpieczyciel potrzebuje zaświadczenie o demontażu oraz pismo, ktore otrzymasz w WK

Powrót