Zły BIk w Banku Handlowym

• Autor wątku Autor wątku ann8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ann8

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Miałam kłopoty ze splata kredytów, jednak wszystko pospłacałam . W 5 bankach w których miałam zobowiązania i zajęcia komornicze usunęły moje wpisy z Bik, ale jeden Bank Handlowy nie chce usunąć ani przesunąć wpisu do działu statystycznego (spłata powyżej 60 dni na poziomie windykacji, bez komornika)Proszę doradźcie mi jak ma skutecznie wpłynąć na Nich, bądź poradźcie jakąś Kancelarie która by mi pomogła. Chciałabym odbudować swoją historie bankową, moja sytuacja finansowa drastycznie się poprawiła. Proszę o pomoc.

A ZBP może mi jako indywidualnej osobie, w jaki sposób? Spłata zobowiązania nastąpiła powyżej 60 dni, także moja linia obrony jest dość słaba.

Ostatnia edycja:
Należy napisać prośbę do Arbitra Bankowego.
A jaki można mieć inny pomysł?
Ryzykujesz jedynie kwotą 50 złotych.

Pytam głównie o to czy zdarzyły się przypadki że arbitrzy pomagali w takich sytuacjach?

Mam ważne dla mnie pytanie, czy jest uregulowane formalnie,iż Bank który informuje pisemnie o zaległości powyżej 60 dni oraz o możliwości przetwarzania danych przez Bik musi to zrobić za pomocą listu poleconego, czy może być wysłane takie zawiadomienie listem zwykłym?

W niektórych umowach kredytowych widnieje zapis, który upowaznia bank do pojęcia kroków w celu wyegzekwowania przeterminowanej nalezności, w tym również przekazania informacji do BIKu bez konieczności informowania o tym fakcie kredytobiorcy.
List zwykły? Jeżeli to bank z grupy GNB, nie byłbym zdziwiony.

Powrót