Zły montaż okien

• Autor wątku Autor wątku GrysiQ
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

GrysiQ

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. Bardzo prosiłbym Państwa o udzielenie mi pomocy prawnej. Mój problem dotyczy wstawiania nowych okien w mieszkaniu. Sprawa wygląda następująco. Zamówiłem w pewnej firmie okna wraz z moskiterami i żaluzjami. Przy zamówieniu pokazywalem w/w firmie w jakiej kolejności maja być zamontowanie okna (maja rowniez to na kartkach w zeszycie) tzn. od strony mieszkania 1 okno 2 moskitera 3 żaluzja elektryczna. Przy zamontowaniu wszystkich okien zauważyłem ze kolejnosc jest inna 1 okno 2 zaluzja 3moskitera. Po zruceniu uwagi pracownika że jest innaczej niż sobie zamówiłem poparrzyli sie na okna i uciekli z domu. Na drugi dzień udalem sie do biura firmy w celu reklamacji. Pracownik mi powiedzial ze on nie widzi problemu w jakiej kolejności zamontowanie są okna. Podkreślam że również wystosowalem stosowne pismo. Zaraz uzyskalem odpowiedz ze reklamacja nie bedzie uznana bo w/w firma tylko zamowila elementy i zelcili całą prace podwykonawcy. Bardzo prosze o pomoc bo firma ktora zamawiala czesci jak i zleceniobiora montażu umywaja ręce. Zaliczke wpłaciłem w wysokości 6000zł a okna mam teraz w domu w stanie surowym.

Powrót