M
Mavelio
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 44
Mam taki problem. Zamówiłem pewien produkt w sklepie internetowym. Przez cały czas tj. przedpłaty, realizacji, wysyłki kontaktowałem się ze sklepem przez e-maila. Po kilku dniach od wysyłki dostałem paczkę. Okazało się jednak, że nie jest to towar, który zamawiałem. W ciągu 15 min od odebrania przesyłki wysłałem im wiadomość. Potem kolejnego dnia jeszcze jedną, a potem znowu i nic. Na stronie znalazłem nr tel i gg. Próbowałem się z nimi skontaktować obiema formami. Nie chcę im odsyłać przesyłki bo nie chcę wchodzić w koszty, których na pewno mi nie zwrócą. Od tygodnia czekam i nic. Mają mojego maila, telefon i adres. Mi się już nie chce szukać kontaktu, zwłaszcza, że to im powinno na tym zależeć bo towar jest nieco więcej wart niż ten, który miałem dostać.
Chciałbym wreszcie kupić ten produkt, który chciałem, ale nie chcę żeby doszło do takiej sytuacji, że będę miał takie dwa. I teraz mam pytania. Co mogę jeszcze zrobić, żeby być fair? Ewentualnie po jakim czasie mogę odsprzedać towar, który dostałem w celu odzyskania pieniędzy (bo towar, który dostałem jest mi nawet nieprzydatny)?
Chciałbym wreszcie kupić ten produkt, który chciałem, ale nie chcę żeby doszło do takiej sytuacji, że będę miał takie dwa. I teraz mam pytania. Co mogę jeszcze zrobić, żeby być fair? Ewentualnie po jakim czasie mogę odsprzedać towar, który dostałem w celu odzyskania pieniędzy (bo towar, który dostałem jest mi nawet nieprzydatny)?