Zmiana adresu na warunkowym

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
OCEANIA

OCEANIA

Stały bywalec
Odpowiedzi
1 047
Witam serdecznie,mój konkubent do stycznia 2009r przebywa na warunkowym zawieszeniu kary.Zmieniliśmy właśnie adres zamieszkania,nie jest i nie będzie tu zameldowany.Czy wystarczy powiadomienie sądu,że obecny adres jest jego adresem korespondencyjnym,czy musi wskazać ja jako miejsce pobytu?Pozdrawiam:)

W mojej ocenie adres zameldowania, każdy kto może, z wyłączeniem bezdomnych, musi posiadać adres zameldowania, adres korespondencyjny czy tymczasowy jest wtórną sprawą. W mojej ocenie należy wskazać nowy adres stałego zameldowania.

Dziękuję za odp,ale zapewniam Cię,że da się żyć bez meldunku i tak już mija 6 lat odkąd konkubent go nie posiada..Zastanawia mnie jedno,czy sąd MUSI mieć adres pobytu,czy wystarczy mu kontakt ze skazanym pod podanym przez niego adresem korespondencyjnym?Domyślam się,że adres pobytu-bo jak miałby go np znaleźć kurator,ale wolę spytać Was:)

mój mąż miał podobną sytuacje, zameldowany był u rodziców ale nie mieszkał tam bo wynajmowaliśmy mieszkanie razem więc musiał powiadomić kuratora o miejscu pobytu ponieważ pod adersem stalego zameldowania nie przebywal i wówczas pani kurator przychodziła do nas tam gdzie wynajmowaliśmy mieszkanie. trzeba po prostu powiadomić że z jakichś tam względów nie przebywa się pod stalym meldunkiem tylko gdzie indziej i to wystarczy

Powrót