Zmiana adresu pracodawcy w Home office

• Autor wątku Autor wątku kamila1976
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamila1976

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam serdecznie mam problem poniewaz w czerwcu 2005 roku zarejestrowalam sie w Home Office w grudniu zmienilam prace ale nie wyslalam tej zmiany do HO, co mam teraz zrobic???:?:

Teraz juz nic nie zrobisz. Jedyne wyjscie to zlozyc odnowa WRS i od poczatku wypracowac pelny rok zatrudnienia. Niestety tamte lata przepadly ( jezeli chodzi o rezydenture )

rejestracja w ho a zmiana pracy

dzien dobry
mam pytanie jetem w anglii od stycznia 2007 rozpoczelam prace, zarejestrowalam sie w home office (dostalam certyfikat oraz karte wrs)ale zaraz pozniej po miesiacu zmienilam prace no i w tym moj wielki proble bo niestety nie zdawalam sobie sprawy z tego ze musze zmienic adres mojego nowego pracodawcy a pracuje tam juz ok 2,5 roku
prosze o pomoc

RE: rejestracja w ho a zmiana pracy

juz nie chodzi o rezydenture ale pytanie czy ho moze odmowic mi rejestracji po 2,5 roku a moj pracodawca moze zaplacic kare?
i pytanie ostatnie czy teraz pracuje nielegalnie?

Tak, pracujesz nielegalnie. HO nie odmowi Ci rejstracji i Twoj pracodawca nie zaplaci kary.

hej to jeszcze raz ja chcialam tylko podziekowac za porade kilka dni temu pytalam sie o ho przy zmianie pracy wiec nie mialam rzeczywiscie zadnych problemow wyslalam papiery zaraz jak mi potwierdzilas fakt ze pracuje nielegalnie i distalam odpowiedz juz po 4 dniach
mam nowy certyfikat i wszystko jest ok dzieki bardzo marta:)

czesc mam ten sam problem przyjechalam do Anglii czerwiec 2006 wyrobilam ho, u tego pracodawcy pracowalam miesiac, zmienilam prace i teraz juz ponad 3 lata pracuje ciagle u tego samego innego pracodawcy ale wlasnie nie zmienilam pracodawcy w ho co teraz??? rozumiem ze musze zmienic tak jak osoba wyzej pytajaca??? zrobie to jak najszybciej ;) powoli zaczynam myslec o dziecku??? i pojawia sie nastepne pytanie ... czy przez to ze zawalilam sprawe ze zmiana pracodawcy na ho moge miec problemy z platnoscia macierzynskiego bo szef moze sie doczepic ??? w poniedzialek ide juz napewno wszystko zmieniac jesli zmienie moge spokojnie zachodzic w ciaze i nie bede miala zadnych problemow??? wielkie dzieki pozdrawiam :)

Powrót