zmiana komornika

• Autor wątku Autor wątku sisisi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sisisi

Użytkownik
Odpowiedzi
238
Od nowego roku mozna sobie wybrac komornika. Czy mozna go też zmienić. Egzekucja jest prowadzona, ale jest nieskuteczna. Ponadto na koncie dluznika byl zbieg komorników i postanowieniem sadu komornik ma prowadzic obydwie sprawy (swoja i drugiego komornika).
Nie chodzi mi oczywiscie o zmiane na drugiego komornika tylko na trzeciego nie majacego nic wspolnego ze sprawa sadowa.

zawsze można. np wnosząc o przekazanie. albo umorzyć i złożyć u innego. pytanie tylko czy jest sens??? pzdr

Komornik, ktory prowadzi egzekucje jest oddalony ode mnie o kilkaset km. Kontakt z nim mam jedynie telefoniczny, na pisemną prosbę o ustalenia w sprawie egzekucji nie odpowiedzial prawie 3 miesiace.
Łatwiej bylo mi wyegzekwowac od komornika jakieś dzialania gdyby byl na miejscu.

to złóż wniosek o umorzenie egzekucji jako bezskutecznej, weź tytuł i idź do innego. albo złóż skargę na bezczynność komornika

Ale skargi na bezczynnosc nie ma co skladac w tym momencie bo jednal komornik zrobil wiecej niz inny bo sad przynal mu prowazdenie spraw.
W tym momencie umarzanie egzekucji nie wchodzi w gre bo do konca wrzesnia pobieram zaliczke alimentacyjna.

Powrót