zmiana kwalifikacji czynu

• Autor wątku Autor wątku malgggo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malgggo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Dlaczego sędzia nie chce zmienić kwalifikacji czynu ,z rozboju na pobicie choć są przesłanki do zmiany.Widać że sędzia jest stronnicza ,nawet policjanci -eskorta kiwają głowami.Protokulantak agada przez komórkę-to jest Polskie prawo karne. Co robić?

Rozprawa sądowa gdzie w grę wchodzi ludzkie życie,sędzia każe zamknąć się obrońcy,protokolantka rozmawia przez komórkę,policjanci sądowi kiwają głowami.śmieją się z farsy jaką sąd odstawia .A jeszcze sędzia pyta się kto tak smierdzi papierosami .że ona sobie więcej tego nie życzy ,a 2 jest doprowadzonych z aresztu. Są podstawy żeby zmienić kwalifikację czynu ,ale sędzia tego nie robi. Więc co ja jako matka mogę zrobić

Jako matka-nic.
Adwokat może. Dobry adwokat.
Proponuję zmienić obrońcę.

A po czym wnosisz że Sąd nie zamierza zmienić kwalifikacji prawnej czynu? Czy przewód sądowy został już zamknięty?

Nie przewód nie został zamknięty. A wnioskuję po tym że jeden z oskarżonych przyznał się do zaboru mienia i powiedział że inni nie widzieli Tego zaboru. Pokrzywdzony też wskazał na Tego chłopaka. Według mnie to jest podstawa do zmiany kwalifikacji czynu. A chłopak przyznał się dopiero na sprawie bo się wcześniej bał.Poddał się dobrowolnej karze ale sąd nie przyjął tej opcji.

Kwaalifikację prawną to się ewentualnie zmienia w wyroku.

Powrót