K
kolonista
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 29
Witam .Mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych. W moim projekcie budowlanym działki i domu mamy z sąsiadem bramy wjazdowe z ulicy ,na swoje posesje, równolegle, na wprost do garażów. Sąsiad przerobił parter budynku i zlikwidował garaż , zmienił ogrodzenie i zrobił dwa wiazdy na swoją posesje czyli zrobił dwie bramy wjazdowe.Przesuniete tak, że teraz jest jego brama, po drugiej stronie ulicy moja brama i znów jego brama. Zrobił to bez uzgodnienia ze mną. I teraz kierowcy częst stawiają samochody pomiędzy jego bramami na wprost mojej, a ma działalnośc usługową więc jego klijenci. To utrudnia mi wyjazd z posesji. Sąsiad szyderczo odpowiada, zmieścisz się itp.Ale raz zachaczyłem pojazd i musiałem z ubezpieczenia koszty naprawy ponieść.
Chciałem zapytac czy taka przebudowa budynku i płotu wymaga zgłoszenia na przebudowe , jak uzyskał taką zgode to urząd nadzoru budowlanego powinien mnie o tym poinformowac.
Chciałem zapytac czy taka przebudowa budynku i płotu wymaga zgłoszenia na przebudowe , jak uzyskał taką zgode to urząd nadzoru budowlanego powinien mnie o tym poinformowac.