D
DTier
Witam serdecznie wszystkich użytkowników.
Chciałabym przedstawić swoją sytuację i zadać parę pytań, które mi pomogą.
Sprawa przedstawia się jasno: chciała bym zmienić obecne nazwisko, na nazwisko mojego nieżyjącego już dziadka (ojca mojej mamy). Powodem jest to że nie chcę nosić nazwiska mojego ojca, ponieważ nigdy nie wykazał zainteresowania moją osobą w pozytywnym tego znaczeniu, prędzej utrudniał mi życie, moim wychowaniem zajął się dziadek (jeśli to ma jakieś znaczenie dla sprawy). Ojciec nie ma odebranych praw rodzicielskich do mnie, są po rozwodzie z mamą.
Moje pytania brzmią:
- Do jakiego organu mam się zgłosić o zmianę nazwiska?
- Czy może być jakimś problemem to że mój dziadek nie żyje a chciałabym nosić jego nazwisko?
- Czy mój ojciec zostanie powiadomiony o tym że zmieniłam nazwisko?
Za pomoc dziękuję bardzo.
Chciałabym przedstawić swoją sytuację i zadać parę pytań, które mi pomogą.
Sprawa przedstawia się jasno: chciała bym zmienić obecne nazwisko, na nazwisko mojego nieżyjącego już dziadka (ojca mojej mamy). Powodem jest to że nie chcę nosić nazwiska mojego ojca, ponieważ nigdy nie wykazał zainteresowania moją osobą w pozytywnym tego znaczeniu, prędzej utrudniał mi życie, moim wychowaniem zajął się dziadek (jeśli to ma jakieś znaczenie dla sprawy). Ojciec nie ma odebranych praw rodzicielskich do mnie, są po rozwodzie z mamą.
Moje pytania brzmią:
- Do jakiego organu mam się zgłosić o zmianę nazwiska?
- Czy może być jakimś problemem to że mój dziadek nie żyje a chciałabym nosić jego nazwisko?
- Czy mój ojciec zostanie powiadomiony o tym że zmieniłam nazwisko?
Za pomoc dziękuję bardzo.