zmiana nazwy uczelni

• Autor wątku Autor wątku Busio1990
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Busio1990

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam

Jestem na V roku. Uczelnia 16.02 zmieniła nazwę. Poinformowała nas o tym w grudniu. W umowie niema informacji czy uczelnia może zmienić nazwę czy nie. Rektor kłamie, że mówił o zmianie nazwy staroście. Czy Uczelnia zmieniła nazwę legalnie? Czy mamy jakieś możliwości na powrót do poprzedniej nazwy? Przenosiny już raczej nie wchodzą w gę na V roku z napisaną połową pracy mgr. (młodsze roczniki mają taką możliwość). p.s. Rektor próbował zapytać o przeniesienie studentów V roku ale innego kierunku a nie mojego. Proszę o odp. dziękuje

DLACZEGO zmiana nazwy uczelni jest dla Ciebie istotna?

w jaki sposób zmiana nazwy może być dla ciebie niekorzystna, w szczególności finansowo?

Bardzo proste. Uczelnia zmienia profil. Mój kierunek był zawarty w poprzedniej nazwie. Teraz zupełnie nazwa niema związku z moim kierunkiem. A poza tym cały rok jest zły nie tylko ja, ponieważ poprzednią nazwę pracodawcy znali i krążyła o studentach z tej uczelni dobra opinia. A teraz nikt nie będzie znał. Niekorzystna jest na tyle, że kończe kierunek humanistyczny na uczelni o profilu techniczno-handlowym (tak wychodzi po zmianie nazwy).

Na jakiej podstawie zmieniła nazwę?

Uczelnie nie zmieniła nazwy tylko połączyła się z drugą. I to całkiem legalnie- na mocy decyzji Ministra.

jednym słowem: student (nawet niezadowolony i potrafiący uargumentować że zmiana będzie niekorzystna dla jego kieszeni) nie jest w stanie nic zrobić?!

Witam,

Dołączam się poniekąd do wątku. Jestem studentką psychologii tejże uczelni, na V roku. Jak już mój poprzednik wspomniał uczelnia zmieniła nazwę na techniczno-handlową. Z psychologią ma to niewiele wspólnego a poprzednia nazwa była rozpoznawalna wśród pracodawców. Rektor uparł się, żeby wszystkim absolwentom dać dyplomy z nową nazwą. Większość studentów, łącznie ze mną, woli dostać dyplomy ze starą nazwą. I tu pojawia się moje pytanie. Czy mamy prawo domagać się od rektora otrzymania "starych dyplomów"a rektor ma obowiązek nam je wydać, czy niestety dostaniemy dyplom z nową nazwą? Dodam, iż rektor do dyplomu chce dołączyć zaświadczenie, iż uczelnia zmieniła nazwę z wyższej szkoły zarządzania i prawa na uczelnię techniczno-handlową. Bardzo proszę o odpowiedź ponieważ zastanawiam się nad wystosowaniem oficjalnego pisma do rektora i zebraniem podpisów wszystkich studentów, którzy chcą otrzymać dyplom ze starą nazwą uczelni i chcę wiedzieć, czy ma to w ogóle sens.

Pozdrawiam serdecznie

skoro uczelnia zmieniła z dniem X nazwę to Rektor po tym terminie musi "z urzędu" wydawać dokumenty z nową nazwą i wasze pisma, petycje nic w tej sprawie nie zmienią...w końcu ważne jaką uczelnię kończycie a nie w jakiej kilka lat temu zaczynaliście naukę...

i skoro uczelnia miała w nazwie "...i Prawa" to sami na swój problem powinniście umieć znaleźć sobie odpowiedź... a skoro nie umiecie to ..... I proszę się głupio nie tłumaczyć że wy na innym wydziale byliście...

Ostatnia edycja:
Dzięki za odpowiedź, przynajmniej wiem że i tak nie zdziałam.

Powrót