Zmiana Osrodka Skolenia Kierowcow

• Autor wątku Autor wątku ptasior61
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

ptasior61

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Ma problem z odzyskaniem dokumentów i pieniedzy od OSK a chodzi oto ze;

Kurs zacząłem w lipcu i zrobiłem 16,5h, egzamin teoretczny mam zdany w Wojewódzkim Ośrodku Szkolenia Kierowców, zostało mi do wyjeżdzenia 13,5h Z powodu wyjazdu mojego instruktora jazdy który dorabiał sobie OSK i wyjechał na delegacje z innej pracy na 2 miesiące nie mogę dokończyć jazd/ kursu a znowym instruktorem może to sie przedłużyć o następny miesiąc . W związku z czym, poprosilem Ośrodek o wydanie mi karty wyjeżdzonych godzin , profil kierowcy PKK celem udania sie do innego ośrodka by dokończyć jazdy których ma być 30 godzin lecz kierowniczka odmowiła ze nie może. Może jedynie oddać pieniądze za pozostałe po odliczeniu jazd i wykładów.
I tu jest problem bo:

Z wyliczenia kierowniczki Ośrodka wyszło że ;

Wpłata za cały kurs wpłaciłem cała sumę 1200zł

Za jazdy 16,5h x50zł = 825 zł tj. 50zł za godz

Teoria za 4 wykłady = 150 zł

Do zwrotu 225zł

Pytanie dlaczego liczy mi za godziny wykorzystane 50zł na moje zapytanie pani stwierdziła że nie jestem już kursantem bo rozwiazuje z nimi umowę ktoręj i tak nie mialem????

Według mnie usługa nie została do końca wykonana z winny OSK a za wyjeżdzone godziny powinno być 35 zł tak wyliczyłem licząc za koszt całego kursu???

Prosze o opinię na ten temat i gdzie mogę dochodzić swoich praw jesli mam rację

Zadnego regulaminu nie dostałem a na moje zapytanie jak jest w regulaminie Pani odpowiedziała drwiącym głosem ( a jest jakiś regulamin)

Powrót