zmiana sankcji na dozor/zawiasy

• Autor wątku Autor wątku paulak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
moj narzeczony zostal tez aresztowany i tez z art 281,ale nie chcieli sie zgodzic ani w sadzie ani w prokuraturze na zmaine srodka zapobegawczego.:(

Jezeli ktos laduje na sankcji to prokurator i sad musza miec co do tego powod....
Gdyby kazdego zamykano do rozprawy w areszcie to na kazdym rogu mielibysmy w Polsce areszt.....
Musieli miec jakis powod ze go zamkneli.. nie wiem obawa matactwa lub zagrozenie wysoka kara...

[cytat="damian12345"]Jezeli ktos laduje na sankcji to prokurator i sad musza miec co do tego powod....
Gdyby kazdego zamykano do rozprawy w areszcie to na kazdym rogu mielibysmy w Polsce areszt.....
Musieli miec jakis powod ze go zamkneli.. nie wiem obawa matactwa lub zagrozenie wysoka kara...[/cytat]

razem z nim zamkneli jeszcze jednego chlopaka on ma jeszcze jeden zarzut ze mogl spowodowac wypadek bo niby kazal zatrzymac sie kierowcy na parkingu, co podobno nie mialo wcale miejsca, ale nie wazne. Mi sie wydaje ze oni ich trzymaja zeby nie mieli wplywu na zeznania swiadkow. Albo moze dlatego ze on juz byl karany i ma zawiasy.
zagrozenie wysoka kara? o co chodzi? ze grozi mu wysoka kara?

Tak :)
Przykład:
Jeżeli popełnisz Rozbój(pobicie + kradzież) to w 99% przypadków idziesz na sakcję ponieważ to jest zagrożone z tego co pamiętam do 12 lat.

Jeżeli grozi mu wysoka kara to może dlatego być trzymany.
Z tego co piszesz to chyba obawa matactwa( Chodzi o to żeby nie kontaktował się z nikim związanym ze sprawą).

[cytat="damian12345"]Tak :)
Przykład:
Jeżeli popełnisz Rozbój(pobicie + kradzież) to w 99% przypadków idziesz na sakcję ponieważ to jest zagrożone z tego co pamiętam do 12 lat.

Jeżeli grozi mu wysoka kara to może dlatego być trzymany.
Z tego co piszesz to chyba obawa matactwa( Chodzi o to żeby nie kontaktował się z nikim związanym ze sprawą).[/cyt

czyli moze siedziec do sprawy? :( ale on ukradl tylko czekolade. mysle ze on sie nie bil jak zobaczyla reszta kibicow ze go ochrona zgarnela to chyba wbiegli na stacje i go odbili. z tego co wiem pozniej ukryl sie w lazience autokaru :) wiem ze jego pobili dosyc mocno oczywiscie juz ja go skuli. Mysle ze zarzuty sa mocno przesadzone no ale coz nie mam na to wplywu zreszta za nic by go nie zamkneli.

Powiem tyle że ze srodowiskiem kibiców jetsem blisko 8)
I wiem też że prokurator i sądy robią wszystko żeby "usadzić" kibiców ponieważ policja nie daje sobie zazwyczaj rady to jak juz mają coś na kogoś to nie popuszczą...
Może siedzi za jak to kiedyś usłyszałem "złośliwość prokuratora"?

[cytat="damian12345"]Powiem tyle że ze srodowiskiem kibiców jetsem blisko 8)
I wiem też że prokurator i sądy robią wszystko żeby "usadzić" kibiców ponieważ policja nie daje sobie zazwyczaj rady to jak juz mają coś na kogoś to nie popuszczą...
Może siedzi za jak to kiedyś usłyszałem "złośliwość prokuratora"?[/cytat]

wiem wlasnie ze kibice to nie najlepiej sa spostrzegani w oczach policji sama chodze na mecze i wiem jak to wyglada. Bylam dobrej mysli poniewaz moj znajomy po niedawnej akcji Legii jak zdobyli mistrza tez zostal zamkniety na 3miesiace ale jego wyposcili i pocieszal mnie ze nie bedzie tak zle ale widze ze u mojego chlopaka wyglada to duzo gorzej:( szkoda tylko ze nie umiem mu pomóc.

Powiem tak jak będzie miał siedzieć na sankcji to nawet najdroższy adwokat nie pomoże...
A jeżeli są szanse żeby wyszedł to taki adwokat może pomóc...
Wiecej się nic nie da zrobić

[cytat:1h5qtoi1]
Mi sie wydaje ze oni ich trzymaja zeby nie mieli wplywu na zeznania swiadkow.
[/cytat:1h5qtoi1]Przede wszystkim dlatego.[cytat:1h5qtoi1]
Albo moze dlatego ze on juz byl karany i ma zawiasy.
[/cytat:1h5qtoi1]M.in. dlatego z pewnością go zatrzymali bo uznali, że skoro już raz popełnił przestępstwo to jest duże prawdopodobieństwo, że popełnił je znowu.[cytat:1h5qtoi1]
[/cytat:1h5qtoi1]tutaj chodzi głównie o art. za jaki jest podejarzany- nie bój się, że dostanie górną granicę bo tu nie o to chodzi.

[cytat="marta222"][cytat:27tlryz3]
Mi sie wydaje ze oni ich trzymaja zeby nie mieli wplywu na zeznania swiadkow.
[/cytat:27tlryz3]Przede wszystkim dlatego.[cytat:27tlryz3]
Albo moze dlatego ze on juz byl karany i ma zawiasy.
[/cytat:27tlryz3]M.in. dlatego z pewnością go zatrzymali bo uznali, że skoro już raz popełnił przestępstwo to jest duże prawdopodobieństwo, że popełnił je znowu.[cytat:27tlryz3]
[/cytat:27tlryz3]tutaj chodzi głównie o art. za jaki jest podejarzany- nie bój się, że dostanie górną granicę bo tu nie o to chodzi.[/cytat]

artykul281 i 224 par.2 tam jest napisane ze do 10lat :( ja sie boje ze jak mu odwiesza zawiasy i polacza z tym to wyjdzie jakas ogromna kara :(

ja Tylko licze na to (moze bezmyslnie) ze poniewaz adwokat tez jest z Wroclawia to byc moze zna sie z prokuratorem i jakos to ustala zeby go wyposcili, ale ja nie wie na jakich zasadach to sie odbywa.

To wszystko zależy naprawdę od wielu rzeczy-trudno powiedzieć co będzie. Adwokat może się znać z prokuratorem ale nie wierz, że Wasza sprawa jest priorytetowa dla adwokata(oczywiście mogę się mylić) i niekoniecznie będzie robił wszystko co może w tej sprawie...Nie rozumiem też jak ma wyjśc z tego ogromna kara skoro wszystko to wyroki w zawieszeniu a odwieszą mu ten wcześniejszy wyrok a nie ten drugi-więc będzie to tylko rok...

[cytat="marta222"]To wszystko zależy naprawdę od wielu rzeczy-trudno powiedzieć co będzie. Adwokat może się znać z prokuratorem ale nie wierz, że Wasza sprawa jest priorytetowa dla adwokata(oczywiście mogę się mylić) i niekoniecznie będzie robił wszystko co może w tej sprawie...Nie rozumiem też jak ma wyjśc z tego ogromna kara skoro wszystko to wyroki w zawieszeniu a odwieszą mu ten wcześniejszy wyrok a nie ten drugi-więc będzie to tylko rok...[/cytat]

no wlasnie wiem zdaje sobie sprawe z tego ze adwokat ma tysiac innych spraw a nie tylko jego, tym bardziej ze mam wrazenie ze nie bardzo sie tym przejmuje. Wielkie dzieki za wszystko dlatego tyle pytam bo sie nie znam na tym a chciala bym zeby juz go wyposcili i bylo wszytko ok. Dziekuje i pozdrawiam

ja tez sie modle zeby z moim wszystko bylo dobrze z tego co mi wiadomo to moze dostac 2 wyrok w zawieszeniu.MUSIMY BYC DOBREJ MYSLI

Powrót