Zmiana sposobu użytkowania garażu .

• Autor wątku Autor wątku naprawiaczek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

naprawiaczek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Na wstępię zaznaczę że prowadzę działalność nierejestrową i posiadam kasę fiskalną . A teraz do rzeczy . Wybudowany nowy dom jednorodzinny Posiada duży garaż w którym czasami naprawiam samochody . Dzięki uprzejmości sąsiadów już chyba wszystkie instytucję były u mnie na kontroli tzn . ochrona środowiska ( 3 kontrole - miejscowa i potem z wojewódzkiego inspektoratu - tu ok żadnych uwag ) , następnie z nadzoru budowlanego ( 2 kontrole + robienie zdjęć całego garażu i otoczenia ) , straż miejska (niby przypadkiem byli ale 2 razy ) , urząd skarbowy również kontroluje moje poczynania .(tzn jeżdżą i kontrolują wzrokowo ile aut itp ) . W zeszłym tygodniu dostałem informację z nadzoru budowlanego że zmieniłem przeznaczenie garażu na warsztat i jest to samowola budowlana , wstrzymane użytkowanie . Urząd podpiera się jakimś wyrokiem sądu że poprzez to że jak by garaż był tylko garażem to jeździło by mniej samochodów . A że naprawiam samochody to są przestawiane , odpalane i jest ich tak dużo że wpływają na środowisko . Dodam że już były kontrolę z ochrony środowiska i nic nie wskazywały . Poza tym na moim terenie jest zabudowa jednorodzinna z usługami , teren klasy c tzn poziom hałasu 45-50dB . Czy na tej podstawie urząd może taką decyzję wydać i czy warto z nimi walczyć ?

Powrót