zmiana stalego zameldowania!!! skutki prawne

• Autor wątku Autor wątku jagoda-jaga
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jagoda-jaga

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam!
mam problem i szukam pomocy. normalnie zwrocilabym sie do znajomych lub rodzicow ale w tej sytuacji jest to niemozliwe.

mam 18 lat. mieszkam z mama, rodzice po rozwodzie. ojciec jest wojskowym (mieszka w innym wojewodzctwie). za jakis czas chce odejsc do cywila i prosil mnie abym zmienila zameldowanie stale na takie jak on- dostanie w ten sposob jakis dodatek. moja mama dostaje na mnie zasilek rodzinny w gminnej pomocy spolecznej.

problem jest taki: czy moge miec jakies problemy po zmianie zameldowania stalego ?? jakie kozysci z tego moze miec moj ojciec pomimo tego co napisalam?? co to zmieni dla sytuacji mojej mamy?? czy wogole warto robic cos takiego?? jakie prawa zyska moj ojciec kiedy zmienie zameldowanie??

z gory dziekuje za pomoc.
pozdrawiam.
jagoda:)

Proponuję się upewnić we właściwym ze względu na adres zameldowania ośrodkiem pomocy społecznej, tam udzielą konkretnej odpowiedzi. Wydaje mi się jednak, że w razie zmiany zameldowania mama utraci prawa do zasiłku na ciebie, ponieważ według nowego zameldowania nie będziesz z nią mieszkać.

wielkie dzieki za odpowiedz:)

Powrót