Zmiana szkoły

• Autor wątku Autor wątku Mari0sz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mari0sz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam jestem nowy na forum, także jeśli zły temat lub dział to z góry przepraszam.
Mam problem, jestem uczniem technikum informatycznego (1 klasa) lecz mam problemy z nauką (rozszerzona matematyka) i nie satysfakcjonują mnie przedmioty zawodowe. Chciałbym się przenieść do zawodówki na jakiś inny kierunek tylko że jak wiadomo od 1 września są wprowadzane zmiany dotyczące edukacji. I nie wiem czy muszę dokończyć ten rok w technikum czy mogę go przerwać i zacząć od września w innej szkole znowu od 1 klasy.
(Jeszcze jestem osobą niepełnoletnią)

Szkoda, że nie poszedłeś do wybranej zawodówki i nie przeniosłeś się zaraz po zakończeniu pierwszego semestru. Moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie, abyś poszedł tam teraz i porozmawiał na miejscu z kompetentnymi osobami, przynajmniej dowiesz się wszystkiego u źródła. Nie sądzę, że od 1 września będzie obowiązek zaczynania wszystkiego od nowa. Musisz porozmawiać w sekretariacie szkoły, jak ma wyglądać Twoje przeniesienie. Być może trzeba będzie zaliczyć niektóre przedmioty, jeżeli nie było ich w technikum, a reszta zostanie przepisana.

Ostatnia edycja:
Powrót