Zmiana taryfy z C11 na G11 problem z ENERGA

• Autor wątku Autor wątku PIOTR4443
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PIOTR4443

Użytkownik
Odpowiedzi
256
Witam podczas budowy domu korzystałem z taryfy C11 czyli z tej dzięki której firmy się bogacą a biedni biednieją.Po zakończeniu budowy i uzyskaniu wszelkich dokumentów potwierdzających zakończenie budowy udałem się do punktu ENERGA w celu podpisania umowy na dostawę energii w taryfie G11 dokładnie 27.09.2016r zostałem poinformowany ,ze w przeciągu 2 tygodni taryfa automatycznie sie zmieni na G11 zostałem nawet o tym poinformowany 18.10.2016r lecz po przyjściu rachunku pod koniec listopada okazało sie ze nadal mam naliczaną energie w taryfie C11 mimo wielu telefonów na infolinie skladania kolejnych monitów, pism oraz reklamacji do ENERGA sprawa nadal mimo 4 miesiecy nie została wyjaśniona a kolejne rachunki z wysokimi rachunkami nadchodzą ,zostałem nawet poinformowany ,ze nie zaleznie jakie sa jestem zmuszony je zaplacić ponieważ zostanie mi odcieta energia a dopiero wówczas moge sie ubiegać o ewentualną zwrot nadplaty co moge zrobić ??

Masz jakiś papier, który potwierdza datę zmiany taryfy na G11?

Kilka rad od byłego konsultanta infolinii, co prawda konkurencyjnej spółki energetycznej, ale nie ma to znaczenia :)

1) Jeżeli zostalbys odłączony dzwoń do nich i składają reklamacje na NIESLUSZNE ODŁĄCZENIE. Mają obowiązek podłączyć Cię w ciągu 72h(jeżeli dobrze pamiętam).
2) Postrasz ich UOKiK i URE (prawie zawsze działa), a jak nie pomoże to rzeczywiście zgłoś to do w/w urzędów.
3) Nagrywaj rozmowy - masz do tego prawo, tylko poinformuje że nagrywasz.
4) Jeżeli zglaszales już sprawę jako reklamacje - napisz pismo ponaglajace podsumowujące wszystkie kontakty i monity z Twojej strony, w którym poinformuje ich że jeżeli sprawa nie zostanie rozwiązana zglosisz to do w/w organów. Warto zamieścić podstawę, która mówi o 14dniowym czasie na odpowiedź na reklamację (niestety pisze z telefonu więc nie mam jak sprawdzić). Napisz też że będziesz ubiegał się o bonifikate za nierozwiązana w terminie reklamacje (to było w 2016r. około 17zl za każdy dzień).

Pozdrawiam
kobi

Wysłałem pisma do UOKik oraz URE z URE otrzymałem pismo jakie przekierowali także do ENERGI.Napisałem takze pismo do Energi podobne co do URE łącznie z datami godzinami oraz nazwiskami konsultantów z którymi rozmawiałem,ich odpowiedz była dla mnie powalająca oraz pokazała ze mają mnie gdzieś!!!Na moje 2 stronnicowe pismo w formacie a4 odpisali w 5 wersach (dziekują za zgłoszenie problemu i zrobią wszystko aby jak najszybciej sprawe doprowadzić do konca.Jezeli chcem wiecej informacji mam pójść do salonu sprzedaży energa!!!
To czysta kpina! co do nagrywania rozmowy takze nagrywałem ale gdy informowałem ze nagrywam konsultanci straszyli mnie ze nie wyrazają zgody na nagrywanie oraz ze jezeli to upublicznię zostana wobec mnie pociagniete konsekwencje prawne wiec odpowiedziałem ze w takim razie sporzadze z rozmowy scenogram.Ale gdy mowilem takze ze jezeli nie wyrazaja zgody na nagrywanie niech sie rozlaczą to tego nie robili.

gryffinian napisał:
Masz jakiś papier, który potwierdza datę zmiany taryfy na G11?

papier nie ponieważ dowiedzialem sie o tym dzwoniąc na infolinie
rozmowy sa nagrywane wiec energa po wskazaniu daty oraz godziny powinna je ujawnićprawda???

a tak wogóle ktoś sie orientuje przez jaki czas np energa przetrzymuje nagrywane korespondencje /??????????

Powrót