ZMIANA TESTAMENTU

• Autor wątku Autor wątku MYSZKA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MYSZKA

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Dziadkowie przepisali całą gospodarkę na mojego brata on zmarł przed nimi.została bratowa z dziećmi. dziadkowie żałują że nie przepisali części gospodarki na mnie. są już w takim wieku że nie mogą zmienić zapisu ale słyszeliśmy gdzieś ostatnio że zmieniło się prawo iże dopóki oboje żyją mogą zmienić zapis czy to prawda? czy to tylko plotki? :?:

Zawsze mozna zmienic testament. Chyba ze sa ubezwlasnowolnieni albo maja zolte papiery. jezeli fizycznie nie moga dotrzec do notariusza, a z glowa wszysstko dobrze, to prosze poszukac takiego co do nich przyjedzie, tak robia.

Z głową wszystko dobrze tak z dojazdem to duży problem. a to że zawsze można zmienić to nie prawda. gospodraka została zapisana na brata i jak byłyśmy się dowiadywać w tamtym roku rodzice są za starzy by zmieniać zapis.podobno zmieniło się to dopiero teraz

Hmm.. :what: A czy to faktycznie pytanie o zapis w testamencie? Mam wrażenie, że dziadkowie poszli trochę dalej i już dawno przenieśli własność gospodarstwa na rzecz syna.
Może się mylę. Proszę o uściślenie: jaki dokument podpisali dziadkowie -testament, umowe darowizny, przekazanie gospodarstwa za rentę rolniczą (było coś podobnego, ale ja się na tym nie znam).

Nie ma takiego czegos jak bycie za starym mozna miec 140 lat i jak biegly psycholog stwierdzi ze z glowa wszystko dobrze, to mozna zmienic testament.

Przepraszam nie mogłam wczoraj odpisać.sama dokładnie nie wiem jaki to dokument ale nie testament bo wtedy parwa do gospodarki mieli by dopiero po śmierci dziadków a bratowa już sprzedała cześć ziemi częsć jest w dzierżawie.jeśli to jaki to jest dokument jest ważne i może zmieniać odp na to pytanie to spróbuję się dowiedzieć tylko dziadkowie bardzo żałują swojej decyzji bo to teraz gdy nie mają siły to właśnie córka im pomaga i nie zabardzo chcą o tym rozmawiać

Powrót