K
kamien92
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Witam, mam dość trudną sytuację. Dostałem warunki zabudowy i tu ważne, w dokumentacji na dzień przyznania warunków widnieje informacja, że do działki jest dojazd drogą, która jest we władaniu Skarbu Państwa, przy postępowaniu dot. pozwolenia, okazało się, że w tzw. międzyczasie miasto z jakiegoś powodu przekazało tę drogę, w ręce prywatne. Chciałem skontaktować się z osobami, które widnieją jako właściciele tej drogi, okazało się, że obydwie osoby nie żyją od 20 lat...
Wydział architektury ma związane ręce, nie mogą wydać pozwolenia bez dojazdu, mimo że przy wydawaniu warunków był, nie ma właściciela, z którym można by załatwić służebność. Teoretycznie muszę czekać na rozwiązanie sytuacji prawnej drogi... Ale może jest jeszcze jakaś możliwość? Co robić?
Wydział architektury ma związane ręce, nie mogą wydać pozwolenia bez dojazdu, mimo że przy wydawaniu warunków był, nie ma właściciela, z którym można by załatwić służebność. Teoretycznie muszę czekać na rozwiązanie sytuacji prawnej drogi... Ale może jest jeszcze jakaś możliwość? Co robić?